Aak
Verkoopproces

Verkoopproces

Aak - 16 juni om 09:00 uur in PreSale

Lees hieronder over het verkoopproces van Aak.

  • Home
  • Verkoopproces
Op dit moment is dit project
PreSale
Aak is in voorbereiding

In Voorbereiding

Aak is in PreSale

Start PreSale

16 Juni 2021
Aak is in verkoop

Start Verkoop

PreSale – de weg naar jouw nieuwe huis


Dit project is in PreSale
Wij beginnen ons verkoopproces altijd met een PreSale. Dit doen we omdat we op dat moment nog niet alle contractstukken gereed hebben, maar wel al veel informatie over de huizen en het plan kunnen delen. Ook willen wij het voor mensen die erg graag in ons plan willen wonen alvast mogelijk maken om een huis te reserveren.

Het kopen van een huis, het vervullen van een woonbehoefte, is een bijzonder grote stap in een mensenleven. Eigenlijk kun je spreken over een nieuwe toekomst. Door het reserveren van een huis blijf je niet maanden in onzekerheid of je de gelukkige gaat worden in ‘de loterij’. Je weet dus snel of je gedroomde nieuwe toekomst werkelijkheid zal worden.

Zelf invloed hebben
Door middel van de PreSale heb je als koper zelf invloed op de toewijzing. Bij de meeste toewijzingsprocessen heb je dat absoluut niet. Het speelt dan namelijk vaak een rol wie je kent of wie je bent, wie het hoogste salaris heeft of de meeste overwaarde of spaargeld. Bij een loting wijs je blind toe. Een enorm nadeel is dan dat je aan mensen toewijst waarvan je niet weet wie wel echt graag in je plan willen wonen en die het huis wellicht helemaal niet kunnen of qua maandlast wíllen betalen, terwijl mensen die er wel dolgraag willen wonen ‘toevallig’ aan de zijlijn staan.

Wij vinden het belangrijk om te weten wie er het liefste in onze woningen wíl wonen en niet wie dit het beste kán. Wat haalbaar en betaalbaar voor je is bekijken wij namelijk samen met jou in ons Kennismakingsgesprek.

Een oriëntatiegesprek
In de aanloop naar de PreSale is het al wel mogelijk om met onze hypotheekpartner VORM Sales & Finance een gratis oriëntatiegesprek aan te gaan. Het oriëntatiegesprek is een gratis en vrijblijvend gesprek. Hierin komen je hypotheekmogelijkheden en de voordelen van de Duurzaamheidshypotheek uitgebreid aan de orde. Een oriëntatiegesprek is een goed idee omdat je zo perfect bent voorbereid op het Kennismakingsgesprek. Dit zorgt ervoor dat het Kennismakingsgesprek straks sneller kan verlopen.

In het Oriëntatiegesprek met VORM Sales & Finance kom je te weten of wonen in AAK haalbaar en betaalbaar is. Je woonmotivatie komt aan de orde en ook krijg je alle informatie over de Duurzaamheidshypotheek. Wil je een Oriëntatiegesprek inplannen, bel dan naar VORM Sales & Finance op 0186 618 777.

Voorafgaand aan het oriëntatiegesprek dien je het PreSaleformulier in te vullen en op te sturen naar woningcoach@vorm.nl

Het PreSale formulier
Het PreSale formulier kun je terugvinden in je persoonlijke woningdossier van Aak. De inloggegevens voor je persoonlijke woningdossier ontvang je, nadat je het interesseformulier hebt ingevuld. In je persoonlijke woningdossier kun je op je gemak het gehele PreSale formulier invullen en je voorkeuren voor je favoriete woningen aangeven. Nadat je het PreSale formulier volledig hebt ingevuld, klik je op verzenden. Nadat je het PreSale formulier hebt verzonden, ontvang je hiervan per e-mail een bevestiging.

Nadat je het PreSale formulier hebt ingevuld en verzonden zullen de WoningCoaches contact met je opnemen.

De tijdsvolgorde
Bij de opening van het PreSale loket op 16 juni 2021 om 09:00 uur moet je deze bevestigingsmail insturen naar woningcoach@vorm.nl. Wij kijken naar de volgorde van binnenkomst van de mails, per seconde. De afspraken voor de kennismakingsgesprekken worden op deze volgorde ingepland. We voeren de kennismakingsgesprekken voor [naam] met meerdere teams uit. Er worden altijd meerdere gesprekken tegelijkertijd ingepland, er beginnen dus meerdere kennismakingsgesprekken op hetzelfde tijdstip. Inzenders 1 t/m 3 worden dus als eerste uitgenodigd.

Dat doen we omdat de verkoopsnelheid van ons plan anders onder druk komt te staan. Het gevolg van een te lage verkoopsnelheid kan zijn dat het hele plan niet doorgaat en daar zit niemand op te wachten. Bij systemen met blinde toewijzing zie je het hele plan in één keer onder optie staan. Of iedereen gaat kopen is maar zeer de vraag, maar het straalt wel ‘succes’ uit. Door onze gedegen en persoonlijke aanpak gaat dat dus een stuk geleidelijker, maar het kan natuurlijk ook weer niet ál te geleidelijk!

Het Kennismakingsgesprek

De kennismakingsgesprekken starten op maandag 21 juni om 09:00 uur

In het Kennismakingsgesprek komen jouw persoonlijke woonwensen en motivatie aan de orde, zodat wij weten wie jij bent en hoe wij jouw woonwensen het beste kunnen vervullen. Aan de hand van een vooraf ingevuld formulier krijg je tijdens dit Kennismakingsgesprek ook te horen of een hypotheek (mits die nodig is) haalbaar is. Ook worden de te verwachten maandlasten besproken. Zo weten jij en wij of een hypotheek haalbaar (kun je een hypotheek verkrijgen voor het benodigde bedrag) en betaalbaar (vind jíj dat er een betaalbare maandlast ontstaat, waarbij ook het leven nog leuk blijft) is.

Tijdens het Kennismakingsgesprek heb je twee keuzes:

Je kunt een woning reserveren
Je kunt je inschrijven als voorrangskandidaat


Je kunt een woning reserveren
Bij een positieve uitslag van haalbaar/betaalbaar kun je ervoor kiezen om een woning te reserveren. Je kunt alleen maar een woning reserveren die op dat moment nog niet door iemand anders gereserveerd is. Reserveringen worden realtime bijgehouden in een appgroep.

Reserveren doe je door middel van het tekenen van de reserveringsovereenkomst tijdens het Kennismakingsgesprek. Bestudeer daarom de tekst in de reserveringsovereenkomst vooraf en overdenk goed in welke woningen je in ons plan zou willen wonen. Het komt gelukkig slechts zelden voor dat iemand echt maar in één bouwnummer in ons plan wil wonen. Juist omdat er meerdere gesprekken tegelijkertijd plaatsvinden en omdat we teleurstellingen zo veel mogelijk willen voorkomen is het dus verstandig om vooraf een voorkeurslijst aan te leggen. Uiteraard kun je ook tijdens het gesprek nieuwe of andere voorkeuren aangeven.

De Reserveringsovereenkomst heeft dezelfde kracht als een koop/aanneemovereenkomst: je zúlt dus eigenaar van het huis van je keuze worden. Een reserveringsovereenkomst is echter éénzijdig bindend. Wij verplichten ons tot levering, jij bent niet verplicht tot afname. Dat laatste is namelijk juridisch onmogelijk. Daarom vragen wij in dit geval om een borg.

De borg
Die borg bedraagt € 3.500,-. Dit is een stevig bedrag, dat realiseren wij ons. Wij halen de woning echter direct van de markt voor je en er kunnen zich dus geen andere kandidaten meer aanmelden voor deze woning. Stel dus dat wij een Reserveringsovereenkomst zonder borg of met een veel lágere borg zouden aanbieden en iemand ziet "gemakkelijk" van de Reservering af na toewijzing, dan zijn wij genoodzaakt compleet opnieuw met de werving te beginnen. Dit kost geld en schaadt uiteraard de voortgang van het proces voor álle kopers. De borg ontvang je uiteraard terug op het moment dat je de woning daadwerkelijk juridisch afneemt bij de notaris.

Je kunt je inschrijven als voorrangskandidaat
Wij maken het voor onze kopers mogelijk om voorrang bij de toewijzing te krijgen. Als je één iemand voorrang geeft betekent dit veelal dat je iemand anders iets ontzegt. Wij gaan daarom heel zorgvuldig met onze voorrangskopers om en willen wij hen vooraf leren kennen.

Persoonlijke woonwensen en motivatie komen aan de orde, zodat wij weten wie jij bent, hoe wij jouw woonwensen het beste kunnen vervullen en wat jij een betaalbare maandlast vindt. Als de PreSale voorbij is, volgt het toewijzingsmoment. Wij wijzen toe op basis van maximale spreiding en zoveel mogelijk op eerste en tweede voorkeur. Indien er méér kopers dan woningen zijn, geeft dit een spanningsveld. Hoe gaan wij hier mee om? Als er zich meerdere kandidaten aanmelden voor één woning loten wij de kandidaten. Daarbij bepalen wij ook direct wie de eerste en tweede reserve is. Dat laten wij je uiteraard per ommegaande weten, wij hechten aan eerlijkheid, transparantie en duidelijkheid. Jij wilt zo snel mogelijk weten waar je aan toe bent.

Geen verplichte afname hypotheek bij VORM Sales & Finance
Het Kennismakingsgesprek bij VORM Sales & Finance is verplicht om een reserveringsovereenkomst te sluiten of om voorrangskandidaat te worden. VORM Sales & Finance is een onafhankelijk hypotheekadviseur. Dit betekent dat VORM Sales & Finance bepaalt of wonen in [locatie] haalbaar en betaalbaar voor je is. Uiteraard ben je vrij om bij andere hypotheekverstrekkers hypotheekofferten aan te vragen of af te sluiten.

Heb je vragen over het verkoopproces, de PreSale of het reserveren? Bel dan VORM Sales & Finance op 0186 - 61 87 77.

Elke dag genieten van een groenrijke omgeving, wonen in een lekker ruim huis en je tegelijkertijd dichtbij de stad vestigen?