Leiden overdag

In Leiden is echt heel veel te doen! Jaarlijks terugkerende evenementen zoals de Leidse Lakenfeesten, natuurlijk Leids Ontzet en het Leids Filmfestival. In de historische binnenstad kun je eindeloos winkelen, eten, drinken, uitgaan en nog veel meer. Een bruisende stad met veel studenten en toeristen. Genieten dus. En daar gaat het juist om bij Clusius. De perfecte combinatie van leven, wonen, werken, winkelen én genieten!

 

Ontdek de cultuur

Leiden heeft veel gezellige evenementen, zoals de Lakenfeesten met o.a. Leidenculinair, hét zomerse culinaire proeflokaal. Maar je kan ook gaan genieten in De Leidse Schouwburg; de oudste schouwburg van Nederland en uniek qua atmosfeer. Hier vind je een afwisselend programma met toneel, dans, musical, cabaret en theaterconcerten zoals ook het Leids Cabaret Festival, al 30 jaar een vooraanstaand podium voor aanstormend cabarettalent. Maar ook het Cultuurhuis Sijfhoff Doezastraat, Scheltema Leiden, Stadsgehoorzaal Leiden en Theater Ins Blau zijn places to be voor de cultuurliefhebbers.

 

Ontdek de kunst

Een historische stad als Leiden brengt een enorme geschiedenis met zich mee. Dit zie je terug in de prachtige, historische, soms monumentale panden en in de vele musea die Leiden rijk is. Geen andere stad in Nederland heeft zoveel musea op loopafstand van elkaar. Neem bijvoorbeeld het Academisch Historisch Museum, Naturalis, Museum de Lakenhal of het Rijksmuseum van Oudheden.

 

Ontdek het water

Leiden heeft, na Amsterdam, het meeste water binnen haar poorten stromen. De historische binnenstad van Leiden heeft in totaal 28 kilometer aan grachten en singels met maar liefst 88 bruggen! Ontdek Leiden via het water en vaar langs musea, de Leidse hofjes en vele historische gebouwen. En op vele plekken bij de grachten vind je leuke eet- en drinkgelegenheden. Vaak met het terras direct aan het water.

Topimage Zoom