Starterslening

EXTRA ONDERSTEUNING DOOR DE GEMEENTE LEIDEN

DE STARTERSLENING ZORGT ERVOOR DAT JE TÓCH IN CLUSIUS KUNT WONEN, OOK AL IS JE INKOMEN DAAR MISSCHIEN NU – VOLGENS DE BANK – NOG NET NIET AAN TOE. OOK JE MAANDLASTEN ZIJN LAGER DAN DAT JE ZOU VERWACHTEN. EEN INDICATIE: OM HIER IN EEN APPARTEMENT VAN € 194.000,- TE KUNNEN WONEN MOET JE OF MOET JULLIE GEZAMENLIJK BRUTO MAANDINKOMEN CA. € 2.295,- BEDRAGEN, DE NETTO-MAANDLAST ZAL DAN CA. € 550,- ZIJN*.
 
EEN BUITENGEWONE WOONKANS!

De meeste woningen van Clusius kunnen door de Gemeente Leiden voorzien worden van een gerichte Starterslening. De Starterslening is door de Hypotheek Specialisten van VORM Finance moeiteloos te integreren met de andere voordelen van het VORM Ruim Leven – programma®. Zo profiteer je als koper optimaal van een combinatie van meerdere voordelen.
 
WANNEER KAN IK EEN STARTERSLENING KRIJGEN?

Koop je in Clusius je éérste huis (je mag dus niet eerder een koophuis gehad hebben) dan heb je in principe recht op een Starterslening. Om in aanmerking te komen voor een Starterslening moet je daarnaast ook aan een aantal andere spelregels voldoen.
 
WAAROM IS EEN STARTERSLENING SLIM?

Bij het kopen van je eerste huis sta je voor een belangrijke beslissing; hóe wil je wonen, wáár wil je wonen en is dat in de toekomst óók nog zo? Je wilt er niet al na een korte tijd achter komen dat je het toch verkeerd hebt gedaan en dat je eigenlijk alweer wilt verhuizen, omdat het huis dat je gekocht hebt, niet is afgestemd op je toekomstige woonwensen. Maar wat als dat éne huis, waarvan je zeker weet dat dit jóuw huis moet worden, nog net buiten je bereik ligt? Dat je inkomen er op dit moment nog net niet aan toe is, maar over paar jaar misschien wel?

De Starterslening biedt uitkomst. Het werkt simpel: als jouw droomhuis € 194.000,- kost terwijl je maximale hypotheek nu € 155.200,- bedraagt, kun je mogelijk in aanmerking komen voor een Starterslening ter grootte van € 38.800,-. Over die Starterslening, wat een aanvullend stukje hypotheek is, betaal je géén rente en géén aflossing, totdat je inkomen daaraan toe is. En dat wordt om de paar jaar gecheckt. Je weet dus altijd waar je aan toe bent en je betaalt nooit teveel. Je woont in een huis van € 194.000,- met de maandlasten van een huis van € 155.200,-.

Je groeit in je eigen huis, zodat je niet over een paar jaar alweer hoeft te verhuizen. Zonder risico’s, veilig én vertrouwd.

De regelgeving wijzigt per 1 januari 2015. Dan neemt de leencapaciteit af ten opzichte van deze berekeningen. Voor vragen kun je terecht bij VORM Finance.

Niet onbelangrijk: je nieuwe Vormhuis is energiezuinig. Via VORM Finance kom je daardoor hoogstwaarschijnlijk ook nog in aanmerking voor lagere hypotheekrentes en/of betere hypotheekvoorwaarden. Dubbel voordeel dus! Onze adviseurs vertellen je er graag alles over.

*Dit rekenvoorbeeld is een indicatie bij een gegeven situatie en een gegeven hypotheekrentepercentage. Je kunt hier uiteraard geen rechten aan ontlenen.