Duurzaamheid

Klaar voor de toekomst in De Brouwerij!
Nieuwbouwwoningen voldoen aan alle nieuwste eisen en regelgevingen, zo ook aan de nieuwste eisen met betrekking tot de energiezuinigheid van nieuwbouwwoningen. De maat voor energiezuinigheid is Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). Hoe lager dit getal hoe energiezuiniger uw woning. De gemeente Amsterdam voert een actief beleid om nieuwe appartementengebouwen nog energiezuiniger te kunnen realiseren en op te leveren met een EPC van rond de nul. De woningen in de Kroon hebben echter een nóg lagere EPC van lager dan 0, nog beter dus! Hiermee is uw woning niet alleen enorm energiezuinig, de woningen hebben ook nog eens een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Zuinig omgaan met energie
Niet alleen uw nieuwe woning, maar het gehele gebouw is zo ontworpen dat het totale energieverlies tot een minimum wordt beperkt. Zo zal er bijvoorbeeld een installatie worden gerealiseerd die de warmte uit douchewater en ventilatielucht gaat terugwinnen. Kortom: Uw woning is uitstekend geïsoleerd en gaat zuinig om met energie.

Zonnepanelen
De woningen in De Kroon zijn allemaal voorzien van 6 á 7 zonnepanelen, die met een kabel vanaf het dak aangesloten wordt op de meterkast van de individuele woning. Dit betekent dat elke woning haar eigen stroom opwekt en verrekend kan worden met het huishoudelijk verbruik van de bewoner(s).

NEXT NRG
Bij een traditioneel op stadsverwarming aangesloten woning, krijgt de eigenaar een factuur voor de stadsverwarming van de desbetreffende energieleverancier én van de Vereniging van Eigenaars (VvE) voor de service- en onderhoudskosten. In De Kroon sluit u een contract voor elektra met NXT NRG en exploiteert een uniek energiesysteem voor u exploiteren. De voordelen van NEXT NRG zijn: 
·         Volledige ontzorging (denk aan het onderhoud van het koelsysteem, de zonnepanelen en het warm watersysteem, het vervangen van de filters, enzovoorts)
·         Een vaste prijs voor warmwater, verwarming en koeling tegen een lager tarief dan gebruikelijk en zonder onverwachte kosten
·         De opbrengst van de zonnepanelen behorend bij de woning worden verrekend met de door de eigenaar zélf te kiezen energieleverancier;
·         Relatief ongevoelig voor stijging van de kosten voor energie;

De gemakken van de woning op een rijtje
·         Goede isolatie
·         Snel warm water
·         Vloerverwarming (aangesloten op de stadsverwaming)
·         Vloerkoeling (door bodemlussen in grond)
·         Zonnepanelen voor energieopwekking
·         Voldoende (tochtvrije) ventilatie (met automatische sensoren) voor een gezond binnenklimaat