Locatie

De Waterkanten wordt het grootste nieuwbouwproject dat Lisse ooit heeft gekend. Het hele gebied, van de Oranjelaan, Van Speykstraat en Trompstraat via de Sportlaan en het Fioretticollege naar de Ringvaart, ondergaat in de komende jaren een spectaculaire metamorfose. Hier vinden diverse woonwijken met vrijstaande villa’s, hoven- en havenappartementen, eengezinswoningen en sociale huurwoningen straks allemaal hun bestemming. Van lage bebouwing langs de randen van het plangebied tot wat hogere bebouwing in het midden; woningen voor alle doelgroepen en iedere portemonnee. Uitgebreide sportfaciliteiten, waterrecreatie en horeca maken De Waterkanten tot een veelomvattend plan dat het gezicht van Lisse vanaf de Ringvaart voorgoed zal veranderen.


Sportcomplex en winkels op loopafstand
Het sportcomplex met het nieuwe zwembad en daarnaast het Fioretticollege vervullen een centrale plek. Een publiekstrekker voor jong en oud, zowel overdag als ’s avonds. Autoverkeer wordt beperkt en parkeerruimte wordt zoveel mogelijk onder de grond en buiten het zicht ondergebracht. Op diverse plaatsen worden oplaadplaatsen voor electrische auto’s aangebracht. Een wandel- en joggingpad langs de oever van de Ringvaart en een levendige sloephaven maken het afwisselende plan compleet. Het winkelcentrum van Lisse ligt op loopafstand, waardoor u werkelijk alle voorzieningen binnen handbereik hebt.

Dorps met eigentijdse allure
De Waterkanten belooft één van de aantrekkelijkste woongebieden van de regio te worden, waar dankzij het duurzame karakter nog vele toekomstige generaties van kunnen genieten. Elk deelgebied van De Waterkanten krijgt zijn eigen sfeer binnen het grotere geheel. Bijzondere aandacht wordt besteed aan details en vriendelijke materialen. Een grote verscheidenheid aan dakvormen en gevelindelingen, erkers en kleuraccenten houden de woonwijken spannend en bijzonder, zonder het grote geheel uit het oog te verliezen. De Waterkanten krijgt een dorps karakter, maar wel met eigentijdse allure. Wie wil er straks niet wonen op dit mooiste plekje van Lisse?


De Waterkanten bestaat uit:
- Sportgebouw en plein
- Tweemaster
- Hofjes
- Urban Villa's
- Wonen aan de Ringvaart (in meerdere fases)
- Voor STEK realiseren wij: in het Havengebouw 42 appartementen, 14 en 10 eengezinswoningen