Locatie

Berlicum is een gezellig dorp in de gemeente Sint-Michielsgestel, gelegen net onder ’s- Hertogenbosch, is omringd door gevarieerde natuur en er is veel ruimte voor recreatie. Rust, ruimte, gemoedelijkheid en het groene landschap bepalen hier de sfeer.

Voor de dagelijkse voorzieningen kun je in Berlicum goed terecht. Winkels, scholen, theater en horeca zijn binnen handbereik. En mocht je in Berlicum toch niet vinden wat je zoekt, dan ben je binnen 15 minuten in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Er is altijd wat te doen in Berlicum. Zo zijn er naast de diverse sportverenigingen vele mogelijkheden voor cultuur en hobby.

Berlicum heeft vele mooie plekken waar de geschiedenis nog zichtbaar is. Zo zijn er veel prachtige monumenten te vinden, waaronder Huys De Wamberg. Midden in dit prachtige dorp komt het nieuwbouwplan Het Hart van Berlicum. Het is een plek met historie. In het gebied rond de Schoolstraat zijn generaties Balkummers als klein kind naar school gegaan. Een plek vol met herinneringen van duizenden mensen.