Locatie

Kies voor Hofwijk en geniet iedere dag opnieuw van het prachtige waterrijke buitengebied dat Mijnsheerenland u te bieden heeft. Mijnsheerenland is een statig dorp in de Hoeksche Waard en ligt aan de Binnenbedijkte Maas. Dit meer, ook wel Binnenmaas genoemd, heeft aan de kant van Mijnsheerenland een strandje en een watersportvereniging. Het dorp staat bekend om zijn levendige verenigingsleven. Door de kleinschaligheid van het dorp zijn deze allemaal op loop- of fietsafstand te bereiken. Zowel voor jong en oud is er van alles te doen bij o.a. de watersportvereniging, tennisvereniging, scouting, voetbalvereniging, hockeyclub, yogastudio of de gymnastiekvereniging. Verder vindt u in recreatieoord Binnenmaas een openlucht zwembad, speeltuin, pannenkoekenrestaurant, botenverhuur en genoeg ruimte om heerlijk te wandelen en te fietsen. Jaarlijks worden op dit terrein ook festivals, beurzen en andere evenementen georganiseerd die regionaal veel aandacht trekken.

In Mijnsheerenland zijn er twee basisscholen. Deze zullen in de toekomst samengaan in een nieuwe, brede school. De school zal worden ondergebracht in een multifunctionele accomodatie. Hier worden ook de sporthal, de bibliotheek en andere functies gehuisvest. Daarnaast is er uiteraard een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Middelbare scholen, net buiten Mijnsheerenland, zijn prima per fiets of openbaar vervoer bereikbaar.

Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij de supermarkt, de bakker, de slager, de drogist, slijter of bloemisterij in het dorp. Voor de ruimere winkelvoorzieningen kunt u terecht in bijvoorbeeld Puttershoek en Oud-Beijerland. Deze zijn binnen 10 autominuten bereikbaar. En met de A29 dicht in de buurt zit u zo in Rotterdam. Zo kunt u in Mijnsheerenland heerlijk genieten van de rust en de natuur, maar is er altijd iets te doen.