Duurzaamheid

100 procent klimaatneutraal duurzaam leven in een milieuvriendelijk huis

De woningen op het Memel-eiland zijn zeer duurzaam en energiezuinig. Alle woningen hebben een EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) van 0,15. Hoe lager de EPC, hoe lager het energieverbruik van de woning. Het betreft hier de energie die nodig is voor het verwarmen en ventileren van uw huis. Een lage EPC betekent doorgaans een lage energierekening. Naast het voordeel van lage energiekosten, zorgt een enrgiezuinige woning voor een hogere leencapaciteit en een lagere hypotheekrente. Onze HypotheekSpecialisten van VORM Finance vertellen u hier graag meer over.

U - AmsterdamHouthaven biedt u een mooi en comfortabel huis, en ook een woning die met oog voor de wereld om ons heen is gebouwd. Zo wordt Houthaven 100 procent klimaatneutraal. De bouw is milieuvriendelijk, met extra aandacht voor energie- en materiaalgebruik.

Stadswarmte maakt behaaglijk
Voor de energiebehoefte van uw woning volgen we de trias energetica. Een veelbelovende combinatie van energiebesparende, duurzame maatregelen die begint met een casco met een zeer hoge isolatiewaarde, duurzame energie via stdswarmtenet  scheelt CO2-uitstoot - en energie-opwekking op locatie.

Warmer of kouder? U regelt het zelf
Voor zowel het verwarmen - via vloerverwarming - als het warm tapwater wordt industirële restwarmte gebruikt. Hoe warm of koud het binnen moet zijn, regelt u zelf via het thermostaat. Zo verlaagt u met het koude water uit het IJ via de vloerverwarming de binnentemperatuur. Deze zeer energie-efficiënte vloerkoeling zorgt ervoor dat de contructie van het gebouw niet opwarmt en de woning comfortabel koel blijft aanvoelen.

Besparen met zonnepanelen
Op de daken worden zonnepanelen geplaatst. Deze zonne-energie wordt gebruikt voor onder andere de centrale voorzieningen zoals de lift, de algemene verlichting en de gebouwgebonden installaties. Zo heeft de Vereniging van Eigenaren (VvE) jaarlijks minder energielasten.

Topimage Zoom