Locatie

Het voormalige gebouw met klooster, waarin De Rotterdamsche School gerealiseerd zal gaan worden, ligt ten zuiden van de Mathenesserlaan in de woonwijk tussen de Breitnerstraat, de Mathenesserlaan en de Rochussenstraat. Het gebouw bestond oorspronkelijk uit twee delen: aan de Mathenesserlaan het klooster en aan de Breitnerstraat het bouwdeel met de school. Beide bouwdelen vormden een eenheid en waren intern met elkaar verbonden, de nonnen die vroeger in het klooster woonden, verzorgden het onderwijs op de school.

In het kloostergedeelte is een grote kapel, die bij de transformatie behouden zal blijven. Deze kapel was van buiten uit te bereiken, maar ook via een entree met daarachter een trappenhuis die zich aan de Breitnerstraat bevindt.

In het 2e kwartaal van 2017 begint transVORM met de transformatie van dit bijzondere monumentale gebouw. Het voormalig schoolgebouw en klooster worden getransformeerd naar 42 schitterende appartementen, waarbij de authentieke details, gevelbeeld en kapel gehandhaafd blijven.