Bloom
Waarom wonen in Bloom?

Waarom wonen in Bloom?

Waarom zou jij nou willen wonen in Bloom? Wat maakt het plan zó uniek?

  • Home
  • Waarom wonen in Bloom?

De ligging van Haarlem is ronduit ideaal met Amsterdam en Schiphol op nog geen 20 minuten afstand en de duinen en het strand als achtertuin. Vanuit Haarlem kun je genieten van het schitterende Nationaal Park Zuid-Kennemerland, fraaie buitenplaatsen, strand, zee en recreatiegebied Spaarnwoude. En dat niet alleen. Ook de kleurrijke Bollenstreek en de Keukenhof liggen om de hoek.

Alle voorzieningen in de buurt
In de Indischewijk zijn alle voorzieningen dichtbij! Op circa 5 minuten afstand bevindt zich het Soendaplein, waar de dagelijke boodschappen te vinden zijn. Ga je iets meer richting het centrum, dan kom je in de straat Julianapark terecht waar je ook lifestyle, drogisten en (afhaal)restaurants vind!

Daarnaast heeft Haarlem ook nog het bekende gezellige centrum dat op circa 10 minuten afstand ligt. Mocht je iets missen aan het Soendaplein, dan kun je altijd nog hier terecht! Alle voorzieningen dichtbij huis!

Uitstekende bereikbaarheid
Een ieder die met de trein naar Haarlem reist, heeft bij het passeren van de brug over het Spaarne alvast vluchtig een prachtig uitzicht op de stad. Dankzij de zeer frequente treinverbinding tussen Haarlem en omliggende grote steden (elke 10-15 minuten) en snelle busverbindingen van/naar Amsterdam, Leiden en Schiphol is Haarlem uitstekend per openbaar vervoer te bereiken.

Wie per auto naar Haarlem reist, profiteert van diverse verbeteringen aan de snelwegen in de regio. De reistijd naar Haarlem en de doorstroom op de wegen is aanzienlijk verbeterd door de renovatie van de Velsertunnel en het omleggen van de A9 bij Badhoevedorp. Via de A200, de N205 en de N208 rijdt het verkeer vanaf de snelwegen soepel de stad in naar één van de vele parkeermogelijkheden in het centrum.

Kom je met de fiets naar het centrum? Dan kun je je fiets overdag gratis stallen in één van de bewaakte en overdekte fietsstallingen aan de Botermarkt, Smedestraat of Tempelierstraat. Op het station kun je gebruikmaken van het fietssouterrain.

Genieten van groen en water
Terwijl je van de zon geniet vanuit jouw tuin of balkon, zul je verbaasd zijn hoe stil het is zo midden in de wijk. En het fijne aan de locatie van Bloom is ook dat je de gezellige dynamiek van de stad gemakkelijk verruilt voor de rust van het groen en water in de omgeving. Haarlem heeft een aantal prachtige parken en laten wij Stadsstrand De Oerkap niet vergeten. En dan woon je hier ook nog aan de Spaarne.

Parkeren
Doordat wij de wijk ruim willen opzetten is er ook voldoende mogelijkheid om te parkeren. In het plan bevinden zich afsluitbare parkeerplaatsen onder het dek en parkeerplaatsen in de openbare ruimte. Parkeer vlakbij jouw woning zodat je niet ver hoeft te lopen met je boodschappen! Er is gelukkig meer dan voldoende parkeerplek.

Deelmobiliteit
Ruimte in de stad is schaars en steeds vaker vragen we ons af waarom auto’s zoveel ruimte innemen. Als we ergens het autogebruik kunnen terugdringen, dan is het hier. Bloom ligt net buiten het centrum en is uitstekend verbonden met het OV. Daarom stimuleren we het gebruik van de elektrische deelauto’s die in het project komen. Via een app reserveer je eenvoudig jouw rit. Ook het groots inslaan van boodschappen is dus zo geregeld, terwijl je bespaart op de kosten van autobezit.

Het plan
De inrichting van de openbare ruimte staat centraal in het plan en er is aan alles gedacht: inspelen op het veranderende klimaat, regen en zoninstraling; inrichting van de openbare ruimte voor mens én natuur; hergebruik van bouwmaterialen en zorgen voor een plek voor veel verschillende dier- en plantsoorten; speelplekken en wandelroutes; fietsen, OV en deelauto’s.

In het plan komen eengezinswoningen en koop- en huurappartementen.

Afwerking
De woningen worden mooi afgewerkt. In de badkamer zijn een brede wastafel en (inloop)douche standaard en is het sanitaire luxe. De keuken is voorzien van moderne inbouwapparatuur en voor extra comfort zijn de woningen ook nog voorzien van vloerverwarming. Door de grote raampartijen kijk je mooi uit op de tuin en is jouw huis altijd prettig licht!

Duurzaam wonen
De woningen in Bloom worden allemaal BENG energieneutraal gebouwd. Je hebt dus veel minder last van snel stijgende energierekeningen en/of toekomstige eisen op verduurzamingsgebied.

Genieten van de zon in jouw tuin of balkon
Ben je graag buiten in de zon of de schaduw? Dan zijn de woningen in Bloom perfect. Alle woningen hebben een royale tuin die gunstig gelegen zijn op de zon, maar je kan ook heerlijke schaduwplekjes maken in de tuin. Zo heb je het genot van beide!

Voordelen nieuwbouw
Onderhoudsarm
Doordat alles aan het huis nieuw en fris is, heb je de eerste jaren nauwelijks onderhoud nodig.
Comfortabel
Tegenwoordig moeten de nieuwe woningen voldoen aan strenge (geluids-)isolatie-eisen. Hetzelfde geldt voor de luchtkwaliteit.
Energiezuinig
Met standaard een energieverbruik dat overeenkomt met energielabel A, is uw nieuwbouwhuis zeer energiezuinig.
Duurzaam
Huidige nieuwbouwwoningen zijn een stuk duurzamer dan oudere woningen. Nieuwbouw belast het milieu minder en zorgt voor een geringere uitstoot van CO2.
Op maat
Meepraten over het ontwerp, een andere indeling kiezen en opties laten uitvoeren. Op vele manieren kun je van een nieuwbouwhuis écht jouw huis maken.
Veilig
Nieuwbouwhuizen zijn volgens de modernste veiligheidseisen gebouwd.

Meer weten over alle voordelen van nieuwbouw?