Casimir
Locatie

Omgeving Casimir

Aan beide zijden van het grote Stadhoudersplantsoen, dat naast Casimir ligt, vind je talloze mogelijkheden om te genieten van een schuimende cappuccino, om te winkelen en je te vermaken.
Daarnaast ben je in tien minuten in de Haagse binnenstad en kun je uitgebreid gaan shoppen in de hippe boetiekjes, vintage stores of luxe warenhuizen.
Ga je naar de kant van Scheveningen, dan ben je in een mum van tijd aan de pas gerenoveerde haven, loop je verder naar Kijkduin en neem je onderweg een drankje in een van de nieuwe strandtenten.

Bereken je reistijd

Vervoer
  • Lopen Lopen
  • Fietsen Fietsen
  • Auto Auto
  • Openbaar vervoer OV
Maximale afstand

Faciliteiten tonen

Het Statenkwartier

Een prachtige locatie

De naam ‘Statenkwartier’ vindt zijn oorsprong in de ‘staten’, het vroegere dagelijks bestuur van het Gewest Holland. De herinneringen aan invloedrijke Nederlandse politici uit de zestiende en zeventiende eeuw worden in de buurt levend gehouden door namen als Willem de Zwijgerlaan, Prins Mauritslaan en de Johan van Oldenbarneveltlaan.

Stadhouders Frederik Hendrik, Maurits en Casimir waren in vroeger tijden heren van invloed en stand. Afkomstig uit adellijke families werden stadhouders gezien als de plaatsvervangers van de koning in de gewesten.

Frederik Hendrik (1584-1647), prins van Oranje en graaf van Nassau, was stadhouder, kapitein-generaal en admiraal-generaal van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. In 1625 volgde hij als stadhouder zijn halfbroer Maurits (1567-1625), prins van Oranje en graaf van Nassau op. De derde stadhouder, Hendrik Casimir I (1612– 1640), was graaf van Nassau-Dietz en zwaaide de scepter over Friesland, Groningen en Drenthe. In het Stadhouders-project zijn Frederik Hendrik en Maurits in aanbouw en worden zij nu gevolgd door Casimir.

Bekijk de appartementen

Elke dag genieten van een groenrijke omgeving dichtbij de stad.

Wij staan voor je klaar

Neem vrijblijvend contact op voor alle vragen over het project

Atta Makelaars

Atta Makelaars

Makelaar
Frisia Makelaars

Frisia Makelaars

Makelaar
Richard - VORM Sales & Finance

Richard - VORM Sales & Finance

VORM Sales & Finance

Heb je interesse in dit project?

Schrijf je in