Calculator/bouwkosten adviseur

In deze functie krijg je er een kick van om een prijskaartje te hangen aan uitdagende bouwprojecten. Jij kan vanaf de conceptfase de wens van de organisatie interpreteren en vertalen naar een kostenraming die voldoet aan de wens van ontwikkelaars en bouwers. Daarom zijn wij op zoek naar creatieve en omgevingsbewuste mensen die vooruit denken, kansen zien en uitdagingen aan durven gaan.

 

 • Dienstverband: fulltime
 • Locatie: Papendrecht (Rotterdam)
 • Team: Bouw
 

Wat ga je doen?

Jij bent het die aan de bouwkostenstuur zit tussen schets en realisatie en die samen in bouwteams op zoek gaat naar de juiste oplossing binnen de gestelde kaders. Slim, creatief en overtuigend maak je de bouwkosten van projecten op van conceptfase tot uitvoering gereed. Voor zowel complexe nieuwbouw projecten als transformaties, renovaties, en seriematige woningbouw. Je kan zowel op hoofdlijnen als detailniveau kosten berekenen afhankelijk van de fase van het project. Dit doe je door het initiatief te nemen om zaken te organiseren, in gesprek te gaan met de stakeholders van het project met structuur. Je bent op de hoogte van technische innovaties en weet wanneer deze toepasbaar zijn. De behoefte van de organisatiewensen voor de projecten kan jij vertalen naar de meest optimale prijs.

Jouw belangrijkste taken betreffen het opstellen van ramingen op diverse levels zoals budget- elementenniveau en het (prijs)technisch uitwerken van de (schets)ontwerpen. Je maakt de kansen en risico’s inzichtelijk van alle scenario’s. Je vraagt informatie op (offertes) en gaat in gesprek gaan met onderaannemers, leveranciers en partners en stelt zelfstandig begrotingen/ramingen op. 

 

Wat zijn jouw kwaliteiten?

Je beschikt over minimaal HBO-denkniveau. Jij bent in staat te handelen vanuit de wensen van de stakeholders en vertaalt deze naar kosten, waarbij je op de hoogte bent van de prijs– en technische ontwikkelingen die relevant zijn voor het bouwen. Je kent, denkt en handelt vanuit de klantwensen (Business 2 Business). 

Jij herkent jezelf in de volgende kernkwaliteiten & talenten: 

 • Samenwerken
 • Leervermogen
 • Luisteren
 • Plannen en organiseren
 • Mondelinge presentatie
 • Flexibel
 • Analytisch denken
 • Besluitvaardig
 

Wie is VORM?

VORM is een uiterst ambitieuze club met een sterke visie op de toekomst. Het is onze passie en ambitie om Nederland VORM te geven door het ontwikkelen en bouwen van vastgoed dat mensen raakt. Samen met onze opdrachtgevers, partners en klanten.

Je komt te werken in een succesvol bedrijf, dat groeit en mooie, aansprekende projecten realiseert. We staan bekend als een bedrijf met een prima werksfeer en een grote collegialiteit. We zijn een organisatie die constant in topconditie wil blijven. Een organisatie die in vorm is beweegt namelijk mee met de markt, verlegt grenzen, heeft veerkracht en is een prachtige plek om te werken.

 

Waar kom je te werken?

Je komt te werken op de afdeling CTB, het centrale planbureau. Hier worden de projecten voorbereid, gecalculeerd en vinden de eerste inkopen plaats. Je wordt al betrokken bij projecten die nog in een conceptfase zitten. Het is gevarieerde team met verschillende disciplini's dat een mooie dynamiek en samenwerking geeft.

 

Wat kun je van ons verwachten?

Bij VORM gaan we uit van talenten, competenties en gedrag passende bij de kernwaardes: het beste uit jezelf halen, winnen als team en vernieuwing. We zijn VORMers met passie. Daarom zoeken wij mensen die zichzelf en elkaar steeds weer opnieuw willen uitdagen, omdat we geloven dat het jou, de organisatie en daarmee de klant beter maakt.

Ben jij die geschikte kandidaat, dan mag je van ons verwachten dat we jou een goed salaris en dito arbeidsvoorwaarden te bieden hebben. Zeker zo belangrijk is dat we je een uitdagende functie bieden met een grote mate van zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid. Je komt te werken in een dynamische en innovatieve organisatie waar geen dag hetzelfde is met vrijheid voor persoonlijke ontwikkeling en professionele groei.

 

Wil je werken bij VORM?

Wij dagen je uit om ons mee te nemen in jouw visie op de rol die je voor jezelf ziet binnen VORM. Als onze visies aansluiten nodigen wij jou uit voor een persoonlijk gesprek!

Jouw sollicitatie met curriculum vitae ontvangen we graag via e-mail t.a.v. Joke Villanueva, HR Adviseur/ Business Partner of middels onderstaand contactformulier.

Voor eventuele vragen kun je eveneens terecht bij Joke Villanueva (telefoon 078 - 642 1340). 

 

Wil je solliciteren op deze functie?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en wil je solliciteren? Vul dan onderstaand contactformulier in.


Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.