De Juffer
Locatie

Omgeving De Juffer

De groene zoom vormt de landschappelijke bodem van waaruit De Juffer kan opbloeien. Niet alleen aardt het gebouw in een groene omgeving, waar we meer bomen aan toevoegen. Ook wordt het gebouw gevormd door een sterke synthese tussen
landschap en gebouw. Opgroeiende bomen strijden om licht en ruimte en bepalen de groeicurves en kronen van de bomen die dicht bij hen staan. Zo bepalen de bomen aan de rand van de plas de curves en kroon van ons gebouw. Door letterlijk de vorm van de geplande bomen uit te sparen uit het te bouwen volume ontstaat een bijzondere, organische vorm met uithollingen. Op deze manier trekken we het landschap naar binnen en ervaren bewoners optimaal een groene, bosachtige woonomgeving. Vanaf de balkons kun je de bladeren aanraken.

Bekijk de locatie van De Juffer in Pijnacker en bekijk alle voorzieningen in de buurt.

Bereken je reistijd

Vervoer
  • Lopen Lopen
  • Fietsen Fietsen
  • Auto Auto
  • Openbaar vervoer OV
Maximale afstand

Faciliteiten tonen

Van veenderij naar landschappelijk woongebied