De Kapel | De Rotterdamsche School

Project status: In verkoop

De Kapel

De Kapel

4 unieke Kapelwoningen
In het plan De Rotterdamsche School zijn recent 39 luxe appartementen opgeleverd. Het voormalig nonnenklooster met aangrenzend schoolgebouw (en daarna het Albeda college) werd getransformeerd naar luxe 39 appartementen en is eind 2018 opgeleverd aan de kopers.

De Kapel is de laatste fase van het gehele plan in De Rotterdamsche School. Deze monumentale Kapel wordt binnenkort getransformeerd naar 4 unieke grote woningen op een historische locatie in hartje centrum.

bijzonder
Het bijzondere aan het plan De Rotterdamsche School, en dus ook De Kapel, is dat het een uniek monumentaal project is, waarbij de sfeer en het monumentaal karakter behouden zal blijven. Waar vind je dat nog? Zo zullen de bestaande ornamenten zoals bijvoorbeeld het getoogde metselwerk ter plaatse van het altaar, de monumentale houten dak spanten, de originele houten biechtdeuren, het houten koor, de glas in lood ramen én zelfs het historische weibakje gehandhaafd blijven. Hierdoor blijft de sfeer en de beleving van het verleden volledig in de woningen behouden.

Casco Plus oplevering
De Kapelwoningen worden Casco Plus opgeleverd. Casco Plus houdt in dat onder andere de “buitenschil” en de woningscheidende vloeren en -wanden door ons worden gerealiseerd. Zo zijn alle gevelkozijnen in basis al aangebracht en wordt het bestaande glas in lood deels hergebruikt als zijnde een prachtig voorzetraam wat je zelf open of dicht kunt doen. Je hoeft in basis dus alleen de indeling van de woning te realiseren met de bijbehorende installaties. Er zijn tal van mogelijkheden om zo’n unieke én historische woning in te richten.

Iedere koper heeft de volledige vrijheid om, na oplevering, een eigen indeling en afwerking te realiseren, wel natuurlijk passend binnen de gestelde uitgangspunten van het monument zoals met Gemeente Rotterdam is afgestemd. Indien gewenst, zou je dus vanwege de grote vrije hoogte in de woningen (de woningen op de 1e verdieping in de kapel zelf) van wel ruim 10 meter hoog, ook extra woonoppervlakte kunnen toevoegen, de basis voorzieningen zijn hier reeds in het Casco Plus opgenomen.

start verkoop
Binnenkort start de verkoop van deze 4 unieke Kapelwoningen. Deze unieke Kapelwoningen zijn uiteraard compleet verschillend én van elk type is er maar één beschikbaar. De woonoppervlaktes van de woningen variëren van minimaal 136 m2 tot 185 m2 (exclusief eventuele toegevoegde m2 van een extra laag in de kapelwoningen op de 1e verdieping).

Locatie
De Kapelwoningen in De Rotterdamsche School bevinden zich op een unieke locatie, midden in de binnenstad van Rotterdam. De gezellige Nieuwe Binnenweg is al op loopafstand, net zoals het bruisende Museumpark waar altijd wel wat te beleven is. En wil je verder, dan neem je de fiets of pak je het ruime aanbod van het openbaar vervoer, dat binnen handbereik is. Ga gerust eens kijken op de locatie en ontdek hoe uniek en bijzonder je op deze plek kunt wonen.

De prijzen
De prijzen zullen op korte termijn worden vastgesteld. Schrijf je in als belangstellende en we houden je op de hoogte.

Planning
De start van de verkoop voor deze 4 Kapelwoningen staat gepland voor december 2019. De bouw van deze 4 kapelwoningen is gepland in het tweede kwartaal van 2020. De bouwtijd zal ongeveer een half jaar in beslag nemen.
 
Interesse
Kun je niet wachten en wil je op de hoogte gehouden worden van alle ins&outs van dit plan, óf wil je bij de tentoonstelling van de huidige kapel aanwezig zijn, schrijf je vrijblijvend in via het interesseformulier op deze site.

Locatie De Kapel