De Kreek - header - VORM maakt het in IJsselmonde

VORM renoveert de Kreek

In navolging op de Haakflat worden ook de Noordwest- en Corridorflat in Rotterdam IJsselmonde na renovatie duurzaam en gasloos

De renovatie en vernieuwing van het project de Kreek – waarbij in de tweede fase de zogeheten Noordwest- en Corridorflat worden verduurzaamd – in de Rotterdamse wijk IJsselmonde, past de bouwer en ontwikkelaar VORM als een op maat gemaakte jas. Want niet alleen de geschiedenis van het familiebedrijf ligt in Rotterdam, maar ook de toekomst. VORM heeft namelijk de uitgesproken ambitie om de Maasstad de komende jaren nog mooier te maken dan het al is.

Vanaf het eerste bouwproject in het oprichtingsjaar 1919, het politiebureau op Heijplaat, heeft het Rotterdamse bouwbedrijf een stempel gedrukt op het Nederlands landschap. Én op Rotterdam. Enkele door VORM gerealiseerde iconische gebouwen hebben nadrukkelijk bijgedragen aan de identiteit en uitstraling van de stad aan de Maas. Denk bijvoorbeeld aan Ahoy, café-restaurant Pschorr, de Peperklip of het Gebouw Delftse Poort.

VORM is ook betrokken bij recente Rotterdamse bouwprojecten zoals de Rotterdamse School, de Raedt en de Haakflat en uiteraard haar eigen hoofdkantoor, de Nieuwe Maaskant. Bij de vernieuwing van de Noordwest- en Corridorflat in Rotterdam IJsselmonde komen de ambities en kernwaarden van VORM samen in een uniek traject van renovatie en vernieuwing. Fase 2 van het project de Kreek is het vervolg op de eerdere renovatie van de Haakflat – welke succesvol door VORM is gerealiseerd – en maakt tevens onderdeel uit van het complex.

 

Transformatie de Kreek Rotterdam IJsselmonde - Corridorflat en Noord-Westflat

Volledig gasloos

Als projectontwikkelaar en bouwer levert VORM een bijdrage aan het mooier maken van Rotterdam door niet alleen sneller en efficiënter betaalbare woningen te realiseren, maar ook door duurzamer, gasloos en circulair te bouwen. Dit wordt bij de renovatie van de 276 appartementen in de Noordwest- en Corridorflat toegepast door VORM Transformatie en Renovatie, onderdeel van de familie van bedrijven binnen VORM. In opdracht van corporatie Woonbron – en in samenwerking met onze bouwpartners – worden de flatgebouwen gereed gemaakt voor eigentijdse bewoning. Hiervoor worden onder andere de voor– en achtergevels vervangen door goed isolerende en geluidsdichte wanden en kozijnen. Er wordt een extra lift gerealiseerd en veel aandacht gegeven aan de algemene ruimten, zodat het vanaf de hoofdentree van het complex tot aan de voordeur van de woning een fijne plek wordt. Beide flats worden aangesloten op het duurzame warmtenet van Rotterdam. Alle appartementen worden vervolgens voorzien van nieuw sanitair, een complete badkamer en een ingerichte keuken. Alles volledig gasloos! 

Materialen hergebruikt

VORM Transformatie en Renovatie voegt bij de vernieuwing van de Noordwest- en Corridorflat de daad bij het woord en wacht niet op de realiteit van morgen. Het voert daarom nu al duurzame renovatie uit door op basis van de bestaande kwaliteit van het gebouw de nieuwste technieken op het gebied van energievoorziening, isolatie en ventilatie toe te passen. Daarnaast worden rest materialen door een bouwpartner verwerkt en hergebruikt in de circulaire economie. Zo wordt nieuwe waarde toegevoegd aan bestaand vastgoed en krijgt Rotterdam niet alleen betaalbare, duurzame woningen, maar ook een aantrekkelijker stadsbeeld.

Een (nog) mooier Rotterdam

De wortels van VORM liggen in Rotterdam, maar in haar ambities wordt de keuze voor de Maasstad niet alleen ingegeven door sentiment en historisch besef. Als bouwende projectontwikkelaar is VORM de komende jaren niet alleen betrokken bij een aantal bouwactiviteiten in Rotterdam, maar zoekt het zelf proactief naar nieuwe kansen en partijen die samen mee willen bouwen aan de stad. Het past in de visie van het familiebedrijf waarbij aanpassen en veranderen allereerst bij jezelf begint. Uitgedaagd worden door complexe vraagstukken op het gebied van bestaande gebouwen, het toepassen van slimme technieken en het uitvoeren van nieuwe, oorspronkelijke ideeën zit in het DNA van VORM, waarmee het bedrijf kan inspelen op de behoefte aan betaalbare woningen en tegelijkertijd de stad Rotterdam op een duurzame wijze mooier kan maken. Een geweldige uitdaging waaraan we vanuit het gerenoveerde hoofdkantoor – het markante poortgebouw De Nieuwe Maaskant – invulling geven.

 

VORM maakt het in Rotterdam!

De Kreek_IJsselmonde_VORM Transformatie en Renovatie