De Zuid
De Zuid

De Zuid

Hier hoor, voel en beleef je de zee!

Waar? Op De Zuid. Een compleet nieuwe wijk op het voormalige Norfolkterrein rond de Derde Haven van Scheveningen. Pal achter de duinen van het stille Zuiderstrand. Vlak bij de levendige kades en leuke restaurantjes rond de haven. Op deze unieke locatie woon je letterlijk aan de ‘zonnige zijde’ van Den Haag.

Rust en reuring

Op De Zuid komen ongeveer vierhonderd woningen, geinspireerd op het Zweedse Malmö. Voor rustzoekers en natuurliefhebbers zijn er appartementen met uitzicht over de duinen, het strand en de zee. Wie van een beetje leven in de brouwerij houdt, zal gecharmeerd zijn van de appartementen met zicht op de dynamische haven. Zowel overdag als ’s avonds en ’s nachts vinden er in de havens van Scheveningen werkzaamheden plaats en kunnen schepen aan komen en vertrekken.

Voor anderen zijn er grondgebonden woningen in de gezellige autoluwe binnengebieden in de beschutting van de appartementengebouwen. De drie verschillende woonsferen zijn kenmerkend voor De Zuid. Net als de woonstraten en pleintjes die op verschillende plekken zicht op de duinen en de haven bieden.

De komende jaren groeit De Zuid steeds verder. ZuidDuin en ZuidHaven zijn gerealiseerd. MRP Development en VORM Ontwikkeling ontwikkelen nu ZuidKade. De deelplannen ZuidHof en ZuidBaai aan de Hellingweg en ZuidZicht waar het Zuiderstrandtheater stond zullen hierna ontwikkeld worden.

De openbare ruimte op De Zuid ontwikkelt mee. De wegen krijgen een aangenaam karakter met meer (duin)groen en de kades worden ingrijpend opgeknapt en opnieuw bestraat. Het gebied ligt buitendijks en wordt tijdens de bouw van De Zuid opgehoogd. Hierdoor komt de haven dieper te liggen en ontstaat meer zicht over de duinen.

 

 

ZuidHaven

ZuidHaven is het tweede deelplan dat gestalte heeft gekregen. Het aanbod was zeer divers. Aan de Houtrustweg en de kade van Derde Haven is een woongebouw van vier tot zes woonlagen met 60 comfortabele appartementen gekomen. In het beschutte en rustige binnengebied van ZuidHaven zijn negen royale herenhuizen aan een mooi aangelegde binnentuin gerealiseerd. Hier woon je heerlijk uit de wind, maar in de zon. Vlak bij de duinen, het strand en de zee. Met een grote achtertuin, en met veel vrijheid.

De appartementen in ZuidHaven zijn uniek: uitzichten op haven, zee, duinen en strand, grote raampartijen en royale buitenruimten. De 60 exclusieve appartementen zijn verspreid over zes woonlagen. Het woningaanbod is zeer gevarieerd. Het kleinste appartement heeft een woonoppervlak van 90m², het grootste penthouse telt maar liefst 210m².

Alle appartementen en woningen beschikken over een eigen parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage.

In het gedeelte van het woongebouw dat aan de kade van de Derde Haven wordt gerealiseerd, komen in de plint minimaal vier commerciële ruimten te huur met een vrije hoogte van 4 of 7 meter.

Deze zijn commerciële ruimten zijn bestemd voor innovatieve maritieme ondernemers en haven gerelateerde bedrijven met activiteiten die goed te combineren zijn met de woonfunctie. De twintig meter brede kade biedt laad- en losmogelijkheden voor bestelbus en kleine vrachtwagens. De oppervlakken variëren van circa 70 tot 500m².

De Zuid is een project van:

  • MRP Development
  • VORM Ontwikkeling BV