Kombuis2

PreSale – de weg naar jouw nieuwe huis

VORM begint de verkoop van Kombuis te Papendrecht met een PreSale. Dat doen we omdat we op dat moment nog niet volledig tekengereed zijn (de contractstukken zijn nog niet definitief). We hebben uiteraard al wel veel informatie over het project en de woningen. Ook willen wij het voor belangstellenden tijdens de PreSale al mogelijk maken om een specifieke woning te reserveren. 

Op woensdag 2 september 2020 organsieren wij het PreSale event van Kombuis. Tussen 19:00 en 21:00 uur ben je van harte welkom in het Apolle Hotel te Papendrecht. Na onze bouwvakvakantie zullen wij je informeren over hoe wij het PreSale Event verder zullen gaan inrichten met de op dat moment geldende Corona-maatregelen in Nederland. Afhankelijk van het aantal mensen die wij verwachten en de dan geldende Corona-maatregelen, zullen wij zeer waarschijnlijk gaan werken met tijdsblokken. Voorafgaand aan het PreSale Event kun je dan een tijdsblok reserveren, zodat we de hoeveelheid mensen kunnen reguleren en de 1,5 meter afstand tijdens het PreSale Event kunnen bewaren.

Vervolgens starten we op Donderdag 3 september 2020 daadwerkelijk met de PreSale van Kombuis, om 20:00 uur zullen wij het digitale loket openen. In ons proces speelt tijdsvolgorde een grote rol. Zodra het digitale PreSale loket opent is het zaak om zo snel mogelijk de bevestiging van het door jou ingevulde PreSale formulier in te zenden. Doe dat niet voor 20.00 uur. Bevestigingen van de PreSale formulieren die voor 20.00 uur binnenkomen nemen we niet in behandeling, dat zou oneerlijk zijn.  

Het PreSale formulier:

Het PreSale formulier kun je vanaf nu terugvinden in je persoonlijke woningdossier van Kombuis. De inloggegevens voor je persoonlijke woningdossier ontvang je, nadat je het interesseformulier hebt ingevuld. In je persoonlijke woningdossier kun je dus vanaf nu op je gemak het gehele PreSale formulier invullen en je voorkeuren voor je favoriete woningen aangeven. Nadat je het PreSale formulier volledig hebt ingevuld, klik je op verzenden. Nadat je het PreSale formulier hebt verzonden, ontvang je hiervan per e-mail een bevestiging. Deze bevestiging mail je vervolgens op Donderdag 3 september 2020 om 20:00 uur naar woningcoach@vorm.nl

Woningcoach:

Nadat je het PreSale formulier volledig hebt ingevuld, zal één van de VORM woningcoaches alvast contact met je opnemen om het door jou ingevulde PreSale formulier te bespreken en om alvast het project en al je overige vragen met je door te nemen. De WoningCoach kan ook al, vooruitlopend aan de PreSale, een oriëntatiegesprek inplannen om je financiële mogelijkheden te bekijken.

Zelf invloed hebben:

Door middel van de PreSale heb je als koper zelf invloed op de toewijzing. Bij de meeste toewijzingsprocessen heb je dat absoluut niet. Het speelt dan namelijk vaak een rol wie je kent of wie je bent, wie het hoogste salaris heeft of de meeste overwaarde of spaargeld. Bij een loting wijs je blind toe. Een enorm nadeel is dan dat je aan mensen toewijst waarvan je niet weet of ze wel echt graag in je plan willen wonen en/of ze het huis wellicht helemaal niet kunnen of qua maandlast wíllen betalen, terwijl mensen die er wel dolgraag willen wonen ‘toevallig’ aan de zijlijn staan.

Wij vinden het belangrijk om te weten wie er het liefste in onze woningen wíl wonen en niet wie dit het beste kán. Wat haalbaar en betaalbaar voor je is bekijken wij namelijk samen met jou in ons kennismakingsgesprek. Dit kennismakingsgesprek zal online via Skype of Microsoft Teams plaatsvinden.

De tijdsvolgorde:

Wij kijken naar de volgorde van binnenkomst van de PreSale formulieren, per seconde. De afspraken voor de kennismakingsgesprekken worden op deze volgorde ingepland. We voeren de kennismakingsgesprekken voor Kombuis met 3 teams uit. Er worden altijd meerdere gesprekken tegelijkertijd ingepland, er beginnen dus meerdere kennismakingsgesprekken op hetzelfde tijdstip. Inzenders 1 t/m 3 worden dus als eerste uitgenodigd.

Dat doen we omdat de verkoopsnelheid van ons plan anders onder druk komt te staan. Het gevolg van een te lage verkoopsnelheid kan zijn dat het hele plan niet doorgaat en daar zit niemand op te wachten. Bij systemen met blinde toewijzing zie je het hele plan in één keer onder optie staan. Of iedereen gaat kopen is maar zeer de vraag, maar het straalt wel ‘succes’ uit. Door onze gedegen en persoonlijke aanpak gaat dat dus een stuk geleidelijker, maar het kan natuurlijk ook weer niet ál te geleidelijk!

Maak tijd vrij en leer je team kennen:

Het is daarbij wel belangrijk om (als je zou willen reserveren) tijd vrij te maken in je agenda. De online kennismakingsgesprekken voor Kombuis starten op Dinsdag 8 september 2020 om 9:00 uur. Als de inzenders 1 t/m 3 alle drie kunnen op die specifieke datum om 9.00 uur, dan vormen zij dus de eerste gespreksronde. Kan nummer 3 pas op bijvoorbeeld donderdag bij ons zijn en nummer 4 kan bijvoorbeeld dinsdag om 9.00u wél, dan zit nummer 4 in de eerste gespreksronde. De tijdsvolgorde van inzending bepaalt dus alleen maar de volgorde waarin we gaan bellen om je uit te nodigen voor de kennismakingsgesprekken, de ‘hoeveelste’ je bent die het op gesprek aangaat hangt dus compleet af van je eigen agenda.

Wat je in het kennismakingsgesprek kunt doen lees je hieronder. Tijdens het kennismakings- gesprek leer je ook je woningcoach kennen en bij eerste bouwkundige vragen is ook de projectontwikkelaar of de kopersadviseur vanuit VORM Ontwikkeling aanwezig. Zo heb je gelijk je eigen team om je heen. Een perfecte start!

Oriënteer je:

In aanloop naar de start PreSale kun je uiteraard al met vragen over Kombuis terecht bij VORM Sales & Finance. Wil je vooruitlopend op de PreSale alvast weten wat wonen in Kombuis financieel voor je betekent en meer weten over de voordelen van de Duurzaamheidshypotheek? Bel dan gerust 0186-618777 (VORM Sales & Finance) en wij plannen een online oriëntatiegesprek via Teams of Skype in. Heb je vragen over het proces of de toewijzing? Ook dan bel je VORM Sales & Finance.

Het Kennismakingsgesprek:

In het online Kennismakingsgesprek komen jouw persoonlijke woonwensen en motivatie aan de orde, zodat wij weten wie jij bent en hoe wij jouw woonwensen het beste kunnen vervullen. Aan de hand van een vooraf ingevuld formulier krijg je tijdens dit Kennismakingsgesprek ook te horen of een hypotheek (mits die nodig is) haalbaar is. Ook worden de te verwachten maandlasten besproken. Zo weten jij en wij of een hypotheek haalbaar (kun je een hypotheek verkrijgen voor het benodigde bedrag) en betaalbaar (vind jíj dat er een betaalbare maandlast ontstaat, waarbij ook het leven nog leuk blijft) is.

1. Je kunt een woning reserveren:

Bij een positieve uitslag van haalbaar/betaalbaar kun je ervoor kiezen om een woning reserveren. Je kunt alleen maar een woning reserveren die op dat moment nog niet door iemand anders gereserveerd is. Reserveringen worden realtime bijgehouden in een appgroep. Reserveren doe je door middel van het tekenen van de reserveringsovereenkomst tijdens het Kennismakingsgesprek. Bestudeer daarom de tekst in de reserveringsovereenkomst vooraf en overdenk goed in welke woningen je in ons plan zou willen wonen. Het komt gelukkig slechts zelden voor dat iemand echt maar in één bouwnummer in ons plan wil wonen. Juist omdat er meerdere gesprekken tegelijkertijd plaatsvinden en omdat we teleurstellingen zo veel mogelijk willen voorkomen is het dus verstandig om vooraf een voorkeurslijst aan te leggen. Uiteraard kun je ook tijdens het gesprek nieuwe of andere voorkeuren aangeven.De reserveringsovereenkomst heeft dezelfde kracht als een Koop/aanneemovereenkomst: je zúlt dus eigenaar van het huis van je keuze worden. Een reserveringsovereenkomst is echter éénzijdig bindend. Wij verplichten ons tot levering, jij bent niet verplicht tot afname. Dat laatste is namelijk juridisch onmogelijk. Daarom vragen wij in dit geval om een borg.

De borg:

Die borg bedraagt € 3.500,-. Dit is een stevig bedrag, dat realiseren wij ons. Wij halen de woning echter direct van de markt voor je en er kunnen zich dus geen andere kandidaten meer aanmelden voor deze woning. Stel dus dat wij een Reserveringsovereenkomst zonder borg of met een veel lágere borg zouden aanbieden en iemand ziet ‘gemakkelijk’ van de Reservering af na toewijzing, dan zijn wij genoodzaakt compleet opnieuw met de werving te beginnen. Dit kost geld en schaadt uiteraard de voortgang van het proces voor álle kopers. De borg ontvang je uiteraard terug op het moment dat je de woning daadwerkelijk juridisch afneemt bij de notaris.

2. Je kunt je inschrijven als voorrangskandidaat:

Wij maken het voor onze kopers mogelijk om voorrang bij de toewijzing te krijgen. Als je één iemand voorrang geeft betekent dit veelal dat je iemand anders iets ontzegt. Wij gaan daarom heel zorgvuldig met onze voorrangskopers om en willen wij hen vooraf leren kennen.

Persoonlijke woonwensen en motivatie komen aan de orde, zodat wij weten wie jij bent, hoe wij jouw woonwensen het beste kunnen vervullen en wat jij een betaalbare maandlast vindt. Als de PreSale voorbij is, volgt het toewijzingsmoment. Wij wijzen toe op basis van maximale spreiding en zoveel mogelijk op eerste en tweede voorkeur. Indien er méér kopers dan woningen zijn, geeft dit een spanningsveld. Hoe gaan wij hier mee om? Als er zich meerdere kandidaten aanmelden voor één woning loten wij de kandidaten. Daarbij bepalen wij ook direct wie de eerste en tweede reserve is. Dat laten wij je uiteraard per ommegaande weten, wij hechten aan eerlijkheid, transparantie en duidelijkheid. Jij wilt zo snel mogelijk weten waar je aan toe bent.

De tijdlijn:

Wij houden je zo goed mogelijk op de hoogte tijdens de PreSale. Zijn alle woningen van je voorkeur al gereserveerd? Dan mag je hierover een bericht verwachten van VORM Sales & Finance. VORM Sales & Finance zal er alles aan doen zo spoedig mogelijk met je in gesprek te gaan, uiteraard wordt er hierbij ook mogelijk een beroep gedaan op jouw flexibiliteit. Als er meer kopers dan woningen zijn kunnen teleurstellingen uiteraard niet voorkomen worden. Hiervoor vragen wij je begrip.