250 nieuwe koop- en huurwoningen in Dijckerwaal 2 ’s-Gravenzande
23 december 2016

250 nieuwe koop- en huurwoningen in Dijckerwaal 2 ’s-Gravenzande

Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW) en vastgoedontwikkelaar VORM hebben een overeenkomst getekend voor de realisatie van 250 woningen in het plan Dijckerwaal 2. Daaronder bevinden zich betaalbare eengezinswoningen, royale twee-onder-één-kapwoningen en vrije sector huurwoningen.


Dijckerwaal ligt tussen de Poelwatering, Naaldwijkseweg en de weg Dijckerwaal. Het eerste deel van dit plangebied dat deel uitmaakt van Waelpark, omvat 143 woningen en is grotendeels al in aanbouw. Het tweede deel van deze nieuwe woonwijk wordt door VORM in ontwikkeling genomen en gerealiseerd. VORM is een projectontwikkelaar, bouwer en belegger in één. VORM richt zich op de gehele breedte van de bouwsector: woningbouw, utiliteitsbouw, transformatie en renovatie. VORM werkt zowel voor eigen rekening als in opdracht voor derden.

Investering
In Dijckerwaal 2 realiseert VORM 121 vrije sector huurwoningen. De beoogde afnemer hiervan is Syntrus Achmea Real Estate & Finance, in opdracht van één van de pensioenfondsen waarvoor zij het vermogen beheert. Naast de huurwoningen realiseert VORM 129 koopwoningen in diverse prijsklassen vanaf € 200.000,- v.o.n. Het ontwerp van de woningen is van Schippers Architecten. De totale investering van VORM voor Dijckerwaal 2 bedraagt circa € 70 mln.

Wethouder Weverling (wonen) over het plan: “De gemeente zet zich in voor een gevarieerd woningaanbod dat aansluit op de behoefte van de Westlanders. Er is veel vraag naar huurwoningen in de vrije sector tussen € 710,- en € 900,- per maand. Daarmee past de realisatie van deze 121 huurwoningen in Dijckerwaal 2 helemaal in onze gemeentelijke woonvisie.”
 

Nieuwe ontsluitingsweg
De aanwezigheid van water en groen zijn belangrijke kwaliteiten van het nieuwe woongebied. Het groene karakter wordt met name bepaald door de ecologische zone die door Waelpark zal lopen en deel uitmaakt van de Poelzone. Dijckerwaal 2 wordt bereikbaar door de door de gemeente Westland te realiseren ontsluitingsweg, die aansluit op de Naaldwijkseweg. De verwachting is dat deze nieuwe weg eind 2018 klaar is.
 

Medio februari 2017 gaat de eerste fase in verkoop. De realisatie van Dijckerwaal 2 begint naar verwachting in het derde kwartaal van 2017.  Het doel is dat het plan in 2020 volledig afgerond is, , inclusief de inrichting van het openbaar gebied.