VORM start bouw appartementen en kapelwoningen in De Rotterdamsche School
20 juli 2017

VORM start bouw appartementen en kapelwoningen in De Rotterdamsche School

Projectontwikkelaar VORM Ontwikkeling BV en bouwer transVORM BV zijn in juni 2017 gestart met de bouw van 39 appartementen en 3 kapelwoningen in De Rotterdamsche School aan de Mathenesserlaan en Breitnerstraat in het Binnenwegkwartier te Rotterdam. Op donderdag 13 juli vond het officiële start bouw moment plaats.

De Rotterdamsche School is een monumentaal pand dat in 1932 werd gebouwd voor het Rooms Katholieke Meisjeslyceum Maria Virgo. In de jaren tachtig werd het pand gekocht door het Albeda College, in 2014 kwam het beschikbaar voor ontwikkeling als woonlocatie.

‘Samen met architect EGM, constructeur IMD, adviesbureau Visietech, Buro Bouwfysica en Rho adviseurs ontwikkelden we een plan waarin kwaliteiten en elementen van het gebouw zoveel mogelijk behouden, hersteld en benadrukt worden’, licht directeur Daan van der Vorm van VORM toe. ‘Zo blijven onder meer de glas in lood ramen bij de monumentale trappenhuizen behouden. De hoofdentree van het lyceum wordt teruggebracht naar de oorspronkelijke indeling, waardoor deze de uitstraling van het oude schoolgebouw krijgt, met moderne toevoegingen, zoals een lift.’

De nieuwe woningen variëren naar voorkeur van de toekomstige bewoners van gelijkvloerse appartementen in het voormalige zusterhuis aan de Mathenesserlaan tot appartementen,  maisonnettes en herenhuizen met tuin en voordeur aan de Breitnerstraat. De meeste woningen aan de achterzijde hebben een balkon of dakterras. Alle woningen worden opgeleverd met keuken, sanitair, kranen en luxe tegelwerk. Op het voormalige schoolplein worden een groene collectieve binnentuin en een parkeerterrein voor de bewoners gerealiseerd. Van de 39 beschikbare appartementen in het complex zijn er inmiddels 37 verkocht.

Op donderdag 13 juli heeft Daan van der Vorm het officiële startsein van de bouwwerkzaamheden gegeven. ‘Natuurlijk hebben we onze partners in dit proces en de toekomstige bewoners uitgenodigd bij de start om er samen een mooi feestje van te maken‘, besluit Van der Vorm. ‘Daarna gaan onze uitvoerder Frans Steijger, werkvoorbereiders Jan van Rijsbergen en Hazja Miran en bedrijfsleider Rob Meijer van transVORM BV met hun team verder met de werkzaamheden. De eerste woningen worden naar verwacht in de kwartalen 2 en 3 van 2018 opgeleverd.’