Amsterdamse Rum destilleerderij vestigt winkellocatie op Oostenburg
31 augustus 2021

Amsterdamse Rum destilleerderij vestigt winkellocatie op Oostenburg

De hippe eigentijdse formule Rummieclub – een nieuwe rumdestilleerderij in de Randstad – gaat zich vestigen in de commerciële ruimte (unit 5) van woongebouw De Zwaan, gebouw C op het nieuwe wooneiland Oostenburg in Amsterdam, een ontwikkeling van projectontwikkelaar VORM. De destilleerderij gaat hier haar eigen geproduceerde rum verkopen binnen een vernieuwend slijterijconcept. De destilleerderij heeft een 5-jarig huurcontract ondertekend met belegger Saref (Syntrus Achmea Real Estate & Finance). De overeenkomst is in samenwerking tussen Rummieclub, VORM en adviesbureau Wyne Stratey & Innovation tot stand gekomen.

De jonge destilleerderij was op zoek naar een geschikte winkellocatie aan de oostzijde van de stad Amsterdam. Een plek met een rauw randje dat past bij de doelgroep van de rum. Deze plek vonden de eigenaren Judith de Bie en Martijn Gerrits in Unit 5 aan de VOC kade op Oostenburg. De productielocatie van de rum blijft gevestigd in de destilleerderij in Diemen. Unit 5 wordt de winkellocatie van Rummieclub.

Vernieuwend slijterijconcept

Naast de verkoop van de eigengemaakte rum, biedt Rummieclub ook diverse andere dranken en cocktails aan. Judith de Bie vertelt: “we kijken er enorm naar uit om op Oostenburg de Rummieclub winkel te gaan openen; een plek waar we onze zelfgemaakte producten uit de Rummieclub destilleerderij aan de wereld laten zien, maar waar we tevens een waar paradijs voor allerlei ambachtelijke dranken van willen maken. Tap hier straks zelf jouw fles rechtstreeks uit het vat en leer meer over het verhaal achter de dranken”.

Ambacht

Rummieclub zijn ambachtelijke rum makers. De destilleerderij doet alles zelf: van fermentatie tot het plakken van de labels. De onlangs gestarte Amsterdamse rum destilleerderij van Judith de Bie en Martijn Gerrits staat voor deze oprechte ambacht gecombineerd met vrolijke vibes. Behalve goede rum maken, focussen zij zich ook op educatie. Ze leggen graag uit waar rum vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en bespreken verschillende soorten rum.

“Wij zijn blij met dit creatieve en ondernemende koppel die precies lijken aan te voelen wat Oostenburg zo speciaal maakt”, aldus Martinette van der Pol van projectontwikkelaar VORM. “Een zaak met toegevoegde waarde met een ambacht waar passie de boventoon voert”, vult Sander van der Wolf, Ontwikkelmanager bij VORM aan.

De Zwaan

Rotterdamse projectontwikkelaar en bouwer VORM is verantwoordelijk voor de realisatie van onder andere De Zwaan op Oostenburg. Naar ontwerp van OZ architects. Gebouw C wordt met zijn stoere gevel van roestend cortenstaal een van de eyecatchers van Oostenburg. In dit kleinschalige complex komen 9 appartementen, waarvan het penthouse een royaal dakterras heeft.