Binnen 24 uur uitslag bij coronateststraat van VORM
28 oktober 2020

Binnen 24 uur uitslag bij coronateststraat van VORM

Coronateststraat van VORM

VORM opende op maandag 26 oktober een eigen coronateststraat bij haar voormalig hoofdkantoor in Papendrecht. Laboratorium Nutrilab verzorgt de testen en garandeert de uitslag binnen 24 uur na afname van de test. Zo zorgt VORM ervoor dat de eigen medewerkers en die van haar bouwpartners gezond en veilig aan het werk blijven, waarmee tevens onnodige vertragingen op de bouwprojecten worden voorkomen. “De bouwplaatsen moeten open blijven, we willen onze klanten namelijk niet teleurstellen”, zegt Hans Meurs, Algemeen directeur bij VORM.

VORM ging voor de teststraat een samenwerking aan met arbodienst LENGG en geregistreerd laboratorium Nutrilab. In de coronateststraat wordt gebruik gemaakt van PCR-testen. Zo wordt een geldige uitslag gegarandeerd. Het laboratorium Nutrilab deelt de positieve corona-uitslagen met de GGD en voldoet hiermee aan de meldplicht.

VORM pakt tekort aan testcapaciteit aan

Projectontwikkelaar en bouwer VORM wil haar medewerkers en die van haar bouwpartners aan het werk houden waarbij hun gezondheid voorop staat. En dit probleem speelt uiteraard ook bij andere branches. Omdat er bij de GGD lange wachttijden gelden en pas wordt getest als men gezondheidsklachten heeft, kan het zijn dat een medewerker dagen thuis zit zonder dat er sprake is van een corona-besmetting. VORM komt daarom met de oplossing van een eigen teststraat. Het voordeel is dat bij een vermoeden van een coronabesmetting direct getest wordt en binnen 24 uur de uitslag volgt. Een medewerker kan bij een negatieve uitslag de dag erna weer aan het werk.

Samenwerking VORM, LENGG en Nutrilab

Met de samenwerking tussen VORM, LENGG, en Nutrilab is de teststraat snel, toegankelijk en betrouwbaar. Nutrilab ervaarde een tekort aan testcapaciteit in de regio Giessen. “Mensen moeten lang wachten om zich te kunnen laten testen,” – zegt Pieter Vos, directeur Nutrilab. VORM en partner LENGG signaleerde hetzelfde tekort aan capaciteit en de groeiende vraag naar teststraten in de regio Drechtsteden. “Daarom zijn we in gezamenlijkheid de locatie in Papendrecht gestart,” – aldus Vos.

Opschalen naar tweede teststraat

Na de opening op maandag 26 oktober kunnen in Papendrecht per dag al ruim 90 personen getest worden. Aan het eind van de eerste week is dit aantal opgeschaald naar 275 testen per dag. Indien nodig kan er worden doorverwezen naar Giessen, waar Nutrilab een tweede teststraat heeft. Het is daarom mogelijk voor andere bedrijven om ook gebruik te maken van de teststraat van VORM. De teststraat in Papendrecht aan de Veerweg 165, is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur. Kijk op www.directcoronatesten.nl voor meer informatie.