Bouw Casimir in Den Haag feestelijk gevierd
10 juli 2019

Bouw Casimir in Den Haag feestelijk gevierd

Op de grens van het geliefde Statenkwartier en Duinoord wordt Casimir gerealiseerd, het derde en laatste nieuwbouwproject van De Stadhouders. Op 9 juli vierden de toekomstige bewoners ­ – samen met Henk Harms, Directeur Ontwikkeling en Realisatie bij Gemeente Den Haag, CBRE GI, Waal Bouw en VORM –  de feestelijke start bouw van het duurzame nieuwbouwproject in Den Haag.

De nieuwe woonplek tussen het centrum van Den Haag en Scheveningen omvat drie gebouwen, de Drie Stadhouders: Maurits, Casimir en Frederik Hendrik. Ieder met een eigen karakter, maar allemaal vol charme. Inmiddels zijn Frederik Hendrik en Maurits vol in aanbouw. “Nu is ook Casimir officieel van start. Het sluitstuk van de herontwikkeling van het Verhulstplein, waarbij de nadruk ligt op slimme, bereikbare en duurzame woningen”, vertelt Bijn Worms, Projectontwikkelaar bij VORM. Dit derde gebouw binnen het plan De Stadhouders biedt een mix van 93 city appartementen van zowel koop en huur, tussen de 55 en 125 m2.

Duurzaamheid klimaatsysteem

Het project kent een hoge milieu- en duurzaamheidsambitie. De woningen in Casimir worden zeer energiezuinig uitgevoerd met een duurzaam klimaatsysteem van NEXT NRG. Dit biedt de bewoners meer comfort tegen lagere kosten. Het afwerkingsniveau is hoog. Zo wordt ieder appartement gasloos gebouwd en worden alle koopappartementen met een Energie Prestatie Coëfficiënt van 0 gerealiseerd. Zowel de huur- als koopwoningen beschikken over hoogwaardige installaties van NEXT NRG, zoals een A+++ warmtepomp, ventilatie met warmteterugwinning, zonnepanelen, HR+++ (triple glas) isolatieramen en vloerverwarming/ koeling.

Haagse architectuur

Onder het gebouw wordt een parkeergarage gerealiseerd. Voor de 93 appartementen zijn er 78 parkeerplaatsen beschikbaar. Tel daar de groene binnentuin bij op en je weet: je woont comfortabel, op één van de mooiste plekjes van Den Haag.

De verwachte oplevering staat gepland in het eerste deel van 2021.