Bouw De Cohenlaan Utrecht feestelijk van start
3 juli 2019

Bouw De Cohenlaan Utrecht feestelijk van start

Op 2 juli vierden de toekomstige bewoners en omwonenden de start bouw van nieuwbouwproject De Cohenlaan, in de populaire wijk Tuindorp in Utrecht. Een bijzonder project, mogelijk gemaakt door VORM Collectief, waarbij de nieuwe bewoners én omwonenden zelf het ontwerp van de nieuwe woningen bepaalden. “Hoe leuk is het om samen met je nieuwe buren een eigen huis te ontwikkelen? Deze kopers deden het, vanaf de eerste schets.” – vertelt Willem Romijn, Projectontwikkelaar bij VORM.

Samen met Wethouder Kees Diepeveen gaven enkele kopers – onder toeziend oog van omwonenden en de overige kopers – samen met de architect Steve Reid en VORM het officiële startsein voor de bouw van hun zelf ontwikkelde woning. De middag werd afgesloten met een feestelijke buurtbarbecue met de kopers en betrokken omwonenden.

Overleg met omwonenden

Voordat het nieuwbouwproject De Cohenlaan in verkoop ging, heeft VORM intensief overlegd met de omwonenden over de vormgeving van het projectplan. Ook de kopers kregen de kans om samen met architect Steve Reid van JoustraReid Architecten hun woning te ontwerpen. VORM Collectief verzorgt en begeleidt het gehele proces, waarna de nieuwe bewoners in overzichtelijk stappen de keuzes maken om tot hun droomhuis te komen. Binnen de bepaalde architectuurstijl zijn de bewoners vrij om zelf bijvoorbeeld de volledige plattegrond en gevelindeling te bepalen. “Dit maakt de gevels en plattegrond van elke woning uniek. Op deze manier wordt het écht een eigen ontwerp” vertelt Romijn.

Duurzaamheid

Project De Cohenlaan voldoet aan alle eisen die aan nieuwbouw worden gesteld. Alle woningen worden gasvrij gerealiseerd en hebben een Energie Prestatie Coëfficiënt van 0,0. De woningen beschikken over hoogwaardige installaties, zoals een luchtwarmtepomp, ventilatie met warmteterugwinning, zonnepanelen, HR++ glas en vloerverwarming/ koeling. Dit betekent een hoog duurzaamheidsniveau en lage energielasten voor de toekomstige bewoners. 

De binnentuin

Het hart van het project wordt gevormd door een grote, groene binnentuin. De binnentuin die bij elkaar circa 1250m2 beslaat vormt een groene oase, waar alle toekomstige bewoners van kunnen genieten. Na de zomervakantie volgt een ontwerpsessie met de bewoners om de gezamenlijke binnentuin samen vorm te geven.

Alle twaalf de woningen zijn verkocht. De oplevering staat gepland in maart 2020.