Bouw groene wijk Vlindertuin Fase 2 feestelijk gevierd
14 december 2018

Bouw groene wijk Vlindertuin Fase 2 feestelijk gevierd

Donderdag 13 december is de start van de bouw van de tweede fase van nieuwbouwwijk De Vlindertuin in ’s-Gravenzande feestelijk gevierd. Cobie Gardien - Reinders, Wethouder van de Gemeente Westland, gaf deze middag het startsein onder toeziend oog van de toekomstige bewoners, gebiedsontwikkelaar ONW en projectontwikkelaar en bouwbedrijf VORM. Het nieuwbouwproject omvat 27 ruime eengezinswoningen en 16 royale twee-onder-één-kapwoningen.

 

Symbolisch startsein

Met toekomstperspectief van wonen in een prachtige groene omgeving, hebben alle toekomstige bewoners samen het glas geheven en een piketpaaltje geslagen als symbolisch startsein. De Vlindertuin Fase 2 is onderdeel van het nieuwbouwgebied Waelpark, op een steenworp afstand van het strand en de stad. Alle projecten in Waelpark krijgen een ruim, waterrijk en groen karakter. Zo is Vlindertuin onderdeel van de ecologische zone. De kaders langs het water zijn breed en groen, waardoor men er fijn kan recreëren. Ook wordt er een park gerealiseerd aan de noordzijde.

 

Bijna alle woningen verkocht

Ondanks de vele omliggende nieuwbouwprojecten, verliep de verkoop van de woningen bijzonder vlot. Alle 27 rijwoningen zijn verkocht en van de 16 twee-onder-een-kapwoningen zijn momenteel nog slechts twee woningen vrij beschikbaar. De reden voor de snelle verkoop is een prima prijs-kwaliteitverhouding die de woningen bieden. Deze is prachtig zichtbaar bij projectfase 1 van Vlindertuin die vrijwel gereed is. Oplevering van de woningen van fase 2 wordt voor de kerst van 2019 verwacht.