Bouw Noordgebouw Utrecht van start
7 maart 2017

Bouw Noordgebouw Utrecht van start

Op dinsdag 7 maart verrichtte burgemeester Jan van Zanen de feestelijke handeling voor de start bouw van het Noordgebouw in Utrecht. Begin 2014 sloten de gemeente Utrecht en Ontwikkelingscombinatie Noordgebouw Utrecht vof (Dura Vermeer Vastgoed & VORM Ontwikkeling) de ontwikkelovereenkomst. Vanaf eind 2018 wordt dit dé plek waar ontmoeten, wonen, shoppen, verblijven, kennisdelen en netwerken samenkomen. Job Dura, voorzitter Raad van Bestuur Dura Vermeer Groep; “Ik ben trots dat wij onze ambities in het stationsgebied van Utrecht mogen waarmaken. Het Noordgebouw is een ambitieuze en complexe opgave. Ik heb bewondering voor ons team en onze partners die dit mogelijk hebben weten te maken.”

Het Noordgebouw komt direct naast het nieuwe Utrecht Centraal en tegenover Hoog Catharijne. Het Noordgebouw onderstreept de dynamische uitstraling van de stad Utrecht. Het Utrechtse
stationsgebied combineert vier belangrijke functies: van overstapmachine, verbindingsschakel,
ontmoetingsplek tot stedelijk centrum. In multifunctionele omgevingen komen wonen, verblijven, ontspannen, winkelen en werken bij elkaar. Deze combinatie brengt het Noordgebouw bijeen met een écht 24-uurs- karakter. 

Urban Hub

Het concept voor het Noordgebouw sluit aan bij de gedachte van een 'Urban Hub'. Ontmoeten, wonen, shoppen, verblijven, kennisdelen en netwerken op het grootste openbaar vervoer knooppunt van Nederland staan hierin centraal. Het Noordgebouw is een verbindend element van het stationsgebied en voegt waarde toe aan de stad Utrecht als geheel en aan het stationsgebied in het bijzonder. Het Noordgebouw is circa 23.000 m2 groot en bestaat uit de functies kantoren, wonen, retail en hotel met horeca. 

Partners

Het Noordgebouw is een ontwikkeling van Ontwikkelingscombinatie Noordgebouw Utrecht vof (Dura Vermeer Vastgoed & VORM Ontwikkeling) in samenwerking met NIC Re | development. Het ontwerp is van MONK Architecten en de realisatie is in handen van Dura Vermeer Bouw Hengelo. Overige betrokken partijen zijn HFB (BIM-bureau), RHDHV & Lucassen (constructie), DWA (installatie-advies), Peutz en Movares. De juridische begeleiding wordt verzorgd door zowel De Advocaten van Van Riet alsook Boot Advocaten. ABN AMRO heeft voorzien in de projectfinanciering.