CUBE opgeleverd aan Tilburg University
30 maart 2018

CUBE opgeleverd aan Tilburg University

26 Maart is het nieuwe Onderwijs & Zelfstudiecentrum overgedragen aan Tilburg University. VORM heeft het 11.571 m2 tellende centrum ontwikkeld en gebouwd. Na gunning in december 2015 is er in maart 2016 gestart met het voorlopig ontwerp. Na het onherroepelijk zijn van de omgevingsvergunning in januari 2017 is in februari 2017 gestart met de bouw.

Duurzaamheid
Ontwikkelaar VORM Ontwikkeling heeft samen met KAAN Architecten de duurzaamheidseisen die vanuit opdrachtgever Tilburg University in de tender gesteld zijn doorgevoerd. Door de opdrachtgever Tilburg University is ingezet op een BREEAM certificaat Excellent ontwerp en uitvoering. Dit keurmerk wordt alleen toegekend bij zeer goede duurzaamheidsprestaties en is de op een na hoogste certificering.

Architectuur
Door het gebruik van beton, mat zwart aluminium en glas ontstaat een gebouw met robuuste uitstraling. Het vele glas en de 2 patio’s zorgen voor een grote transparantie en een heldere ruimtelijke structuur. Flexibiliteit van het gebouw is het uitgangspunt geweest in de ontwerpfase. Hiermee is een tijdloos gebouw ontstaan.

Onderwijs & ZelfstudieCentrum
Het gebouw is een moderne onderwijsvoorziening met twee grote ruimtes ten behoeve van digitaal tentamineren, een verdiept auditorium met 592 plaatsen, 18 leslokalen en 60 zelfstudieruimtes . Bij een maximale bezetting zijn er ruim 2.500 studenten gelijktijdig aanwezig. De naam van het Onderwijs & Zelfstudiecentrum is Cube.