Daan van der Vorm vastgoedman van het jaar
29 november 2019

Daan van der Vorm vastgoedman van het jaar

Projectontwikkelaar en bouwer Daan van der Vorm is uitgeroepen tot vastgoedman van 2019. De CEO van familiebedrijf VORM Holding krijgt de prijs als erkenning voor zijn vermogen om betaalbare, maar toch kwalitatief hoogstaande woningen te ontwikkelen.

‘De jury van Vastgoedmarkt prijst Daan van der Vorm om zijn innovatief ondernemerschap waardoor hij in staat is kwalitatief hoogwaardige en tegelijkertijd betaalbare woningen te bouwen,’ zei juryvoorzitter Peter Noordanus donderdagavond tijdens een feestelijke uitreiking in de Harbour Club in Amsterdam. ‘Dat is in deze tijden van gestegen grondprijzen en bouwkosten en toenemende regeldruk geen eenvoudige opgave,’ voegde Noordanus daar aan toe.

Volgens hoofdredacteur van Vastgoedmarkt, Servaas van der Laan, is de prijs ook een erkenning voor de stempel die VORM de afgelopen honderd jaar op de Nederlandse vastgoedsector heeft gedrukt. ‘Daan heeft het familiebedrijf met zijn innovatieve woonconcepten een nieuwe fase ingeleid. Omdat het privé een moeilijk jaar voor hem was, komt deze prijs hem extra toe,’ aldus Van der Laan.

Inspirator voor de branche

Van der Vorm ziet de award als ‘kers op de taart in dit jubileumjaar’. ‘Deze award vormt een mooie afsluiting van ons 100ste jaar en daar ben ik ontzettend trots op. We hebben hard gewerkt, met z’n allen. VORM wil graag een voorbeeld zijn voor de branche, een inspirator! Dat wij deze award winnen, bevestigt alleen maar dat we goed bezig zijn. Op naar de volgende 100 jaar! Schouders eronder en gaan.

'Vastgoedmarkt is hét onafhankelijke vakblad voor de vastgoedsector. Ieder jaar reikt de redactie de vastgoedman/-vrouw award uit aan een persoon die zich op bijzondere wijze heeft onderscheiden op de vastgoedmarkt. Eerdere winnaars zijn onder anderen Cor van Zadelhoff, Hans van Veggel, Lesley Bamberger en Maarten de Gruyter.

De jury bestond dit jaar uit Lesley Bamberger (Kroonenberg Groep), Marco Hekman (CBRE), Henk Jagersma (gemeente Amsterdam), Maarten de Gruyter (Boelens de Gruyter) en Bram Verhoeven (Prologis) onder voorzitterschap van oud-bestuurder Peter Noordanus.