De Kreek getransformeerd tot duurzame woningen
10 december 2020

De Kreek getransformeerd tot duurzame woningen

VORM Transformatie en Renovatie, onderdeel van VORM Holding, heeft het woongebouw De Roos in de wijk IJsselmonde volledig gerenoveerd en getransformeerd. In opdracht van wooncorporatie Woonbron wordt het complex De Kreek, bestaande uit drie gebouwen, gemoderniseerd. In de eerste fase zijn 84 appartementen van De Roos gerenoveerd en getransformeerd tot duurzame, betaalbare en gasloze woningen. De eerste bewoners van De Kreek keren binnenkort terug.

Voor de renovatie en transformatie van overige gebouwen, De Tulp en De Anjer, ondertekenden VORM en Woonbron op 2 december 2020 een aanneemovereenkomst. Beide woongebouwen worden naar verwachting in 2022 en 2023opgeleverd door VORM.

Ondertekening aanneemovereenkomst

“Met de ondertekening van de aanneemovereenkomst zetten we een grote stap voor de wijk IJsselmonde en houden we het aantal sociale huurwoningen op peil en realiseren we 276 duurzame, betaalbare en gasloze woningen”, vertelt Richard Sitton van Woonbron. “Het project sluit naadloos aan bij de  doelstelling van VORM om meer betaalbare en duurzame woningen te realiseren” – aldus Evert van der Kleij, Hoofd Planvoorbereiding bij VORM Transformatie en Renovatie.
 

Start verhuur De Roos

Van woongebouw De Roos startte op vrijdag 4 december 20:00 uur de verhuur van de 84 appartementen getransformeerde woningen via WoonnetRijnmond. Het gaat om moderne, comfortabele 3-, 4- en 5-kamerappartementen die in januari 2021 worden opgeleverd aan terugkerende en nieuwe bewoners. Ook werd deze week een overeenkomst getekend met Pameijer voor de Kreek, over de herhuisvesting van bewoners die weer terugkeren. Met de transformatie van De Kreek zorgen we voor passende huisvesting voor hen die ons nodig hebben.

Geïnteresseerd in wat VORM Transformatie en Renovatie voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op. 

 

Voor meer informatie over het project De Kreek of het gebouw De Roos kun je terecht op de website van Woonbron: