De Laverie ligt op steenworp afstand van het centrum van Oosterhout, welke voordelen ervaren jullie hiervan?
17 maart 2020

De Laverie ligt op steenworp afstand van het centrum van Oosterhout, welke voordelen ervaren jullie hiervan?

Na 6 jaar op de Touwbaan te hebben gewoond verkassen Kurt en Janneke binnenkort naar de nieuwe wijk De Laverie. We zijn benieuwd naar hun redenen en aan wie kunnen we het beter vragen dan aan… Kurt en Janneke?

 

Waarom De Laverie en bijvoorbeeld niet De Contreie of een bestaande woning in Oosterhout?

De Laverie ligt aan de rand van het centrum, alle voorzieningen zijn dichtbij, maar de drukte is er niet. Dat vinden we ideaal voor onze kindjes. Daarnaast hebben we natuurlijk een prachtig uitzicht over de haven. Een bestaande woning vinden wij niet praktisch. De nieuwbouw in de Laverie biedt ons de mogelijkheden om het huis in te delen zoals wij dat willen. Daarnaast moet een bestaande woning in de toekomst ook duurzaam en energieneutraal gemaakt worden. Vorm biedt dat in de Laverie al.

Jullie zijn Oosterhouters in hart en nieren. Wat is er zo mooi aan wonen in Oosterhout voor jullie?

Oosterhout geeft ons de nabijheid van familie, vrienden en de Brabantse gezelligheid. Het is een stad met een dorpsmentaliteit, ons kent ons en de mensen staan altijd voor elkaar klaar.

De Laverie ligt op steenworp afstand van het centrum van Oosterhout, welke voordelen ervaren jullie hiervan?

Dat vinden we heerlijk. De supermarkt is om de hoek, op zaterdagen halen we meestal visfrietjes met de kinderen en in de zomer gaan we natuurlijk een ijsje eten. Het is fijn dat de Laverie zo dichtbij is, dan kun je even snel tussendoor met de familie daarheen. Ook als er evenementen in de stad zijn, alles is op loop- of fietsafstand. En heb je even geen zin in de drukte ben je bijna net zo snel in het bos.

De huizen in De Laverie zijn Gasloos en Energieneutraal. Heeft dat ook een rol gespeeld in jullie beslissing?

Absoluut! Het is fijn om te weten dat je voorbereid bent op de veranderingen in de toekomst. Daarnaast scheelt het aanzienlijk in de maandlasten. Dat was voor ons natuurlijk ook een groot voordeel. Een gezin van vier personen verbruikt aardig wat energie, zo kunnen we de lasten mooi drukken én het milieu sparen.

De architectuur van De Laverie is best bijzonder, een beetje 1920-stijl. Hoe beleven jullie dat?

Ik houd van die stijl. Het heeft iets romantisch. De openslaande deuren aan de voorkant zien we als een groot voordeel. Het nodigt uit tot gezelligheid, een praatje met de buren en het is ideaal als je een feestje geeft.

Bij een VORMHuis heb je veel extra’s en upgrades die het mogelijk maken om het huis helemaal  ‘jullie’ te maken. Voor welke opties hebben jullie gekozen?

De klimaatcontrole in iedere kamer vonden we de meest praktische optie. Het is heerlijk dat ieder persoon zijn eigen kamertempratuur kan regelen. Ook de zolderindeling, dakramen, de indeling voor de keuken en natuurlijk extra groepen voor binnen en buiten. Zo kunnen we straks alles aansluiten wat we willen, zonder dat we daarvoor extra creatief voor hoeven te zijn.

En er speelt nog iets bijzonders. Jullie vorige huis aan de Touwbaan is ook gebouwd door VORM. Dit wordt dus jullie tweede VORMHuis. Vertel!

Ja, dat klopt! We waren nog maar met zijn tweeën toen we ons eerste Vormhuis kochten. De communicatie is ons goed bevallen. Er is veel mogelijk bij Vorm. We zijn later in het project van de Laverie gestapt, maar we wisten dat het goed zou komen. Vorm reageert snel, is professioneel en heeft kennis van zaken. Dat werk prettig, vandaar dat we ook geen twee keer hoefden na te denken over een tweede Vormhuis.

VORM heeft een eigen Salesdivisie, VORM Sales & Finance. Als koper word je geholpen met bijzondere hypotheken die volledig op Duurzaamheid en jullie persoonlijke situatie zijn toegesneden. Wat zijn jullie ervaringen?

Fantastisch ervaringen, alles onder één dak. Er werd meegedacht en gekeken naar onze situatie. Als er ook maar iets in ons voordeel bewerkstelligd kon worden, werd dat gedaan. De duurzaamheidshypotheek maakte meer mogelijk dan verwacht. De communicatie verliep snel, vlot en het is fijn dat ze gelijk kunnen schakelen met de projectleiders. Dat zorgt voor ons voor overzicht.

 

Heb jij ook voldoende redenen gelezen om te kijken of jij ook in De Laverie kunt gaan wonen? Neem dan contact op met VORM Sales & Finance op tel.nr. 0186-618777.