De sloop van Verhulstplein is gestart!
9 oktober 2017

De sloop van Verhulstplein is gestart!

Het is zover. De grijper staat op het dak van het 15-lagen tellende pand aan het Verhulstplein te Den Haag. De komende tijd zullen de exterieure sloopwerkzaamheden verricht worden in aanloop naar een mooi plan voor nieuwbouw op één van de meest gewilde woon- en werklocaties in Den Haag. De sloopwerkzaamheden duren circa vier maanden (exclusief sloop tankstation, die volgt 1 jaar later).

De oude leegstaande kantoorpanden en het Texaco tankstation maken plaats voor een woonplein met veel groen. Deze nieuw te creëren woonplek wordt door VORM Ontwikkeling uit Papendrecht ontwikkeld. Er komen drie nieuwe gebouwen die elk vernoemd zijn naar Stadhouders, waaraan het project haar naam dankt.

De bouw van het eerste gebouw in de Stadhouders zal uiterlijk februari 2018 van start gaan. Dit gebouw wordt de Frederik Hendrik. De Frederik Hendrik biedt ruimte aan 91 appartementen, waaronder 49 luxe koopappartementen. De indeling van het interieur van de appartemeten is door niemand minder dan Jan des Bouvrie ontworpen. De binnentuin van de panden krijgt een groene uitstraling en zal voor de bewoners vrij toegankelijk zijn.

De geplande oplevering van het plan is de laatste week van 2019.