Er worden appartementen gebouwd voor starters in Delft (ze zijn nog te koop!)
15 april 2019

Er worden appartementen gebouwd voor starters in Delft (ze zijn nog te koop!)

Anders dan in de gemiddelde nieuwbouwwijk heb je bij Tiles geen last van een rommelig bouwterrein of sprietjes van bomen, want je komt te wonen in Buitenhof. De Albert Heijn XL is op kruipafstand, het centrum op tien minuutjes fietsen en met de auto zit je ook in mum van tijd op de A4 en A13.

De appartementen
In totaal worden er 279 studio appartementen gebouwd, waarvan er 52 te koop staan. De appartementen zijn tussen de 40 en 65 m2 groot. Elk appartement wordt opgeleverd met een keuken, badkamer, sanitair en afgewerkte vloeren en wanden. Ook heeft ieder appartement een balkon. Daarnaast zijn de appartementen energie neutraal. Dit komt door de zonnepanelen op het dak van het complex, de goede ventilatie en de warmtepomp. Dat laatste zorgt ervoor dat de vloer wordt verwarmd en gekoeld. Ook handig om te weten: de appartementen worden – als alles goed gaat – in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd.

Het complex
Behalve dat de appartementen superfijn zijn, wordt Tiles ook een prettige plek om te wonen. Zo komt er een daktuin van 190 m2 waar je kunt genieten van de zon en een praatje met de buren. Daarnaast komen er verschillende elektrische deelauto’s en fietsen waar je als bewoner gebruik van kunt maken. Ook komt er een lobby waar je wat kunt werken of bezoekers kunt ontvangen. Verder wordt er gekeken naar de mogelijkheid om een sportruimte te creëren in het pand.

Prijzen en financiering
De appartementen kosten tussen €172.000,- en €230.000,-. Een bedrag dat je als starter vaak wél kunt betalen. Omdat de appartementen energieneutraal zijn, kom je in aanmerking voor een ‘duurzaamheidshypotheek’. Dit betekent in de praktijk dat je minder rente betaalt en dus lagere maandlasten hebt. Fijn! Op de website van Tiles vind je meer informatie over de financiering.

Zo werkt het verkoopproces
Zie jij jezelf al wonen in Tiles? Dan heb je geluk, want er zijn nog appartementen beschikbaar. Om een appartement te kunnen kopen, moet je je eerst inschrijven via een formulier. Hierop kun je ook aangeven welke bouwnummers jouw voorkeur hebben. Vervolgens word je op werkdagen binnen 24 uur gebeld door een medewerker van VORM Sales & Finance. Zij maken een afspraak met je, zodat jullie het kunnen hebben over de hypotheek en de te verwachten maandlasten. Is de uitslag positief? Dan krijg je een optie op de woning. Is geen van de woningen van je keuze nog vrij, dan kijken ze natuurlijk naar een alternatief. Wij zeggen: inschrijven maar!

 

Bron: https://indebuurt.nl/delft/wonen/er-worden-appartementen-gebouwd-voor-starters-in-delft-ze-zijn-nog-te-koop~76109/