Feestelijke start bouw Tuinhof Blaucapel te Urecht
31 oktober 2016

Feestelijke start bouw Tuinhof Blaucapel te Urecht

Voor de toekomstige bewoners van het project Tuinhof Blaucapel te Utrecht is de bouw feestelijk van start gegaan. Hoewel er al enige tijd gebouwd wordt is de bouw door de kopers en betrokken afgelopen donderdag feestelijk ingezet.

Wethouder Paulus Jansen van de gemeente Utrecht heeft middels het strorten van een wandje de kopers een feestelijke middag bezorgd.
De toekomstige bewoners konden al goed de conturen van hun woningen aanschouwen.

Het woningprogramma bestat naast 57 koopwoningen uit 22 sociale huurappartemente, welke VORM in opdracht van woningstichting Mitros realiseert.

Tuinhof Blaucapel
VORM heeft de opdracht verworven door middel van prijsvraag. Bijzonder is dat VORM het prijsvraagontwerp heeft vervaardigd in samenwerking met toekomstige bewoners. De woonblokken zijn gegroepeerd rondom een groot groen ingericht binnenterrein. Op het binnenterrein zijn 10 kavels  gesitueerd, waar kopers i.s.m. VORM Colllectief een hofvilla naar eigen inzichten kunnen bouwen (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). De woonblokken bestaan uit verschillende woningtypen, te weten herenhuizen, luxe tuinwoningen en royale doorzonwoningen. Met verwijzing naar de stedenbouwkundige opzet van het plan en het nabijgelegen Fort Blauwkapel heeft VORM het project Tuinhof Blaucapel genoemd.

VORM Collectief
Collectief Particulier Opdrachtgeverschap is een ontwikkelmethode waarbij de koper zelf haar toekomstige woning naar eigen wensen gaat ontwikkelen. De kopers van een kavel in Tuinhof Blaucapel worden begeleidt door VORM Collectief. VORM Collectief is gespecialiseerd in het begeleiden van de kopers gedurende het gehele traject. Aan de hand van verschillende ontwerpsessies ontstaat een woning die volledig voldoet aan de wensen van de klant.