Feestelijke start bouw voor Narva-eiland en Memel-eiland
11 april 2016

Feestelijke start bouw voor Narva-eiland en Memel-eiland

Op donderdag 7 april heeft wethouder Eric van der Burg van de Gemeente Amsterdam het officiële startsein gegeven voor de bouw van het Narva- en Memel-eiland. Onder het toeziend oog van de toekomstige bewoners en alle betrokken partijen is deze mijlpaal groots gevierd. Op beide eilanden, gelegen in de nieuwe woonwijk De Houthaven, worden in totaal 145 appartementen gerealiseerd. Beide projecten worden naar verwachting eind 2017 opgeleverd.

De eilanden
In 2015 is de Gemeente Amsterdam een tenderprocedure gestart voor de ontwikkeling van beide kavels. VORM is als winnaar geselecteerd. Voor de ontwikkeling van beide eilanden is de ontwikkelende bouwer uit Papendrecht een samenwerking aangegaan met BPD. De appartementen, ontworpen door Klunder Architecten en Van Aken Architecten, krijgen een chique uitstraling en worden uitgevoerd in verschillende typologieën. De realisatie is in handen van VORM.

De Houthaven
De Houthaven is gelegen in het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt. De Houthaven transformeert van een bedrijventerrein naar een bijzondere woonbuurt op zeven groene, autoluwe eilanden in het IJ. Gemeente en ontwikkelaars spraken af dat de Houthaven een 100% klimaatneutrale wijk moet worden. In de Houthaven wordt milieuvriendelijk gebouwd, met extra aandacht voor energie- en materiaalgebruik.