Gemeente Amsterdam selecteert VORM en BPD voor kavel 4ab Houthaven
19 januari 2016

Gemeente Amsterdam selecteert VORM en BPD voor kavel 4ab Houthaven

Gemeente Amsterdam heeft ontwikkelaars VORM en BPD geselecteerd voor de ontwikkeling van kavel 4ab in de Houthaven. Kavel 4ab ligt op Narva-eiland, één van de 7 toekomstige eilanden in de Houthaven.

Narva-eiland
Op deze locatie worden 83 koopappartementen in twee hoogwaardige, klimaatneutrale appartementengebouwen gerealiseerd. Gekoppeld aan de woningen komt er een ondergrondse parkeergarage. De appartementengebouwen krijgen een chique uitstraling. De gebouwen worden gekenmerkt door lichte gevelaccenten tussen traditioneel stevig metselwerk. Het project heeft een totale grootte van bijna 11.000 m2 BVO. Het plan gaat uit van 83 koopappartementen, waaronder verschillende typologieën zoals kadewoningen, herenhuizen en penthouses. Klunder Architecten heeft het schetsontwerp verzorgd.

Samenwerking
Medio 2016 nemen VORM en BPD de verdere ontwikkeling op zich, waarna VORM in 2017 de realisatie van kavel 4ab op zich neemt. De ontwikkeling van circa 100 woningen op kavel 4cg van Narva-eiland vindt gelijktijdig plaats. Voorafgaand aan de bieding op kavel 4ab hebben VORM en BPD eveneens een samenwerkingsovereenkomst getekend. Dit was voor de realisatie van de rest van het Narva-eiland, te weten kavel 4cg. VORM en BPD realiseren hiermee aansprekende woningbouwlocaties op één van de meest gewilde plekken in de stad Amsterdam. 

Houthaven
De Houthaven is gelegen in het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt. De Houthaven transformeert van een bedrijventerrein naar een bijzondere woonbuurt op zeven groene, autoluwe eilanden in het IJ. Gemeente en ontwikkelaars spraken af dat de Houthaven een 100% klimaatneutrale wijk moet worden. In de Houthaven wordt milieuvriendelijk gebouwd, met extra aandacht voor energie- en materiaalgebruik.

Meer informatie
Meer informatie over project Houthaven vindt u op www.amsterdam.nl/houthaven.