Hoe VORM omgaat met het Coronavirus
24 maart 2020

Hoe VORM omgaat met het Coronavirus

** 23 april**

Bekijk hier het nieuwsbericht over de aangescherpte maatregelen van 23 april. 

 

** 24 maart **

Aangescherpte maatregelen: Op maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Ook VORM neemt extra maatregelen, aanvullend op de door het kabinet genomen maatregelen.

De geldende maatregelen van 18 maart, zijn per vandaag aangevuld met de onderstaande punten:  

  • Alle officiële handelingen, kijkmiddag en medewerkersbijeenkomsten van VORM die gepland staan tot en met 1 juni worden uitgesteld naar een later moment. Alle genodigden ontvangen hiervan bericht vanuit onze event-organisatoren. Uiteraard wordt voor ieder evenement een nieuwe datum gereserveerd. 

  • Enkel voorschouw- en oplevermomenten vinden doorgang voor de kopers van VORM. Zij ontvangen duidelijke instructies voorafgaand aan de contactmomenten. 

  • Wij scherpen de maatregelen op onze bouwplaats verder aan. Zo werken we in meerdere shifts (A en B) per bouwplaats. Vindt er in shift A ondanks de maatregelen een besmetting plaats, dan wordt de bouw gecontinueerd door shift B. Daarnaast beoordelen we schaftvoorzieningen en toiletruimten en voeren we aanpassingen door waar nodig. Ook passeermomenten en persoonlijk contact worden zoveel mogelijk vermeden door digitale oplossingen. 

  • VORM ziet streng toe op het naleven van de maatregelen en gemaakte afspraken. Zo kunnen we de kans op besmetting verkleinen en de ouderen en zwakkeren onder ons zo goed mogelijk beschermen. 

** 18 maart **

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen tegen verspreiding van het Coronavirus in Nederland, informeren wij je graag hoe VORM hiermee omgaat en welke maatregelen wij hebben getroffen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Wij vinden het belangrijk om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen, door verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. VORM wil de mensen om ons heen beschermen tegen het coronavirus. Daarom volgen wij de adviezen van de overheid en het RIVM op. Wij nemen onze verantwoordelijkheid als werkgever en samenwerkingspartner. Ons hoofdkantoor aan de Veerweg in Papendrecht, VORM Materieel aan de Ketelweg in Papendrecht en VORM Sales & Finance in Oud-Beijerland blijven open en wij zijn bereikbaar zoals je dat van ons gewend bent.

Zoveel mogelijk thuiswerken

Onze kantoren in Papendrecht blijven open voor overleg en werkzaamheden die niet op een andere wijze kunnen plaatsvinden. Om onze medewerkers en relaties te beschermen, werken alle VORM medewerkers – als de werkzaamheden het toelaten – tot en met 6 april zoveel mogelijk thuis. Wij zijn vanuit huis evengoed bereikbaar als op ons kantoor. Ook afspraken met relaties gebeuren zoveel mogelijk telefonisch of digitaal. Wil je  een VORM-medewerker in persoon ontmoeten, dan is het belangrijk om te weten dat persoonlijke overleggen alleen bij hoge uitzondering plaatsvinden (in grotere ruimtes op de begane grond aan de Veerweg). Houdt u er rekening mee dat iedere deelnemer op minimaal twee meter afstand zit tot een andere persoon. Een meeting bestaat uit maximaal vijf medewerkers uit verschillende disciplines. Deze maatregel geldt ook voor externe bezoekers, om de kans op besmetting zoveel mogelijk te beperken.  

De bouwplaats

Momenteel richten wij ons op het in goede banen leiden van de interne organisatie en het borgen van de continuïteit van het bouwproces. Deze maatregelen krijgen prioriteit. Voor de medewerkers op de bouwplaatsen van VORM treffen wij strikte voorzorgsmaatregelen en vragen iedere bezoeker deze op te volgen. Zo lunchen onze medewerkers op de bouwplaats in kleinere shifts en op minimaal twee meter afstand van elkaar. Daarnaast vragen wij hen onnodige risico’s uit de weg te gaan, door de voorzorgsmaatregelen die het RIVM adviseert zorgvuldig op te volgen. Bouwplaatsen met meerdere uitvoerders en werkvoorbereiders houden de bezetting zo minimaal mogelijk. Hierdoor verkleinen we de risico’s en kunnen collega’s elkaar vervangen bij eventuele calamiteiten. Tevens dragen alle medewerkers handschoenen. Medewerkers die griepverschijnselen vertonen, zoals verkoudheid, hoesten of koorts, blijven thuis of worden naar huis gestuurd. Al deze maatregelen kunnen bijdragen aan het tegengaan van besmetting. 

Wij doen er bij VORM alles aan om te kunnen blijven werken, maar in deze onzekere periode kunnen ook wij geen beloftes doen met betrekking tot de bouwplanning. De gezondheid van onze medewerkers op kantoor en op de bouwplaatsen staat bovenaan. Wij houden onze kopers op de hoogte. 

Evenementen

Alle events in Nederland worden op advies van het RIVM geannuleerd. Officiële handelingen en medewerkersbijeenkomsten van VORM die gepland staan tot en met 6 april worden uitgesteld naar een later moment. Alle genodigden ontvangen hiervan bericht vanuit onze event-organisatoren. Uiteraard wordt voor ieder evenement een nieuwe datum gereserveerd.

Kijkmiddagen

Een kijkmiddag is een belangrijk moment voor onze kopers, waarvan wij ons ontzettend bewust zijn. Helaas zijn wij genoodzaakt ook maatregelen te treffen voor de kijkmiddagen van VORM. Alle kijkmiddagen tot en met 6 april worden verplaatst naar een later moment. In het kader van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid wil VORM geen onnodige risico’s nemen en de mensen om ons heen zoveel mogelijk beschermen. Wij vragen om een ieders begrip en informeren onze kopers zo snel mogelijk over een nieuwe datum, op het moment dat het virus onder controle is in Nederland. Alle genodigden ontvangen hiervan bericht vanuit de afdeling Kopersadvies. 

VORM Sales & Finance

VORM Sales & Finance in Oud-Beijerland blijft voor iedereen bereikbaar. Wij benadrukken dat alle afspraken digitaal plaatvinden, om risico op besmetting te voorkomen. Bij vragen kun je per e-mail contact opnemen of met jouw contactpersoon. Voor spoedeisende zaken kun je telefonisch contact opnemen van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00h en 12.00h via telefoonnummer 0186 - 61 87 77.

VORM Garantie, Service en Onderhoud

De afdeling Garantie, Service en Onderhoud is genoodzaakt om tot en met 6 april enkel zeer urgente calamiteiten in behandeling te nemen. Onder zeer urgente calamiteiten verstaat VORM alle technische problemen die niet kunnen wachten en tot gevolgschade leiden (zoals een gaslek, waterschade of een disfunctionerende CV-ketel). Bij klachten met een spoedeisend karakter kan telefonisch contact worden gelegd via: 078 - 6421 300. Alle gemaakte afspraken tot en met 6 april moeten wij tot onze spijt verplaatsen naar een later moment. Voor overige vragen en verzoeken zijn we na 6 april weer bereikbaar, voor zover er geen maatregelen doorlopen na deze datum.


Is het noodzakelijk dat een medewerker van VORM per direct een calamiteit verhelpt, dan vragen wij onze klanten de hygiënemaatregelen van het RIVM op te volgen: neem minimaal twee meter afstand tot elkaar en schud geen handen. Daaarnaast is het belangrijk dat slechts één persoon (die in goede gezondheid verkeert) onze medewerker ontvangt, om de kans op besmetting zoveel mogelijk te beperken. 

Heb je vragen over het bovenstaande, neem dan contact op met jouw contactpersoon binnen VORM of stuur ons een e-mail. Wij blijven iedereen ook in deze onzekere tijden graag van dienst.