Horeca en woningen in monumentale Wasserij
15 februari 2017

Horeca en woningen in monumentale Wasserij

Michiel de Graaf van restaurant De Florijn uit Nieuwerbrug heeft samen met architect Martijn Tromp en ontwikkelaar Hans Tromp plannen voor de Wasserij op het Defensie-eiland. Eind deze maand denken zij een presentatie te kunnen geven.

Het is de bedoeling dat er horeca komt op de benedenverdieping van de monumentale Wasserij en woningen op de bovenverdieping. De Graaf: ,,Het ziet er goed uit, we moeten nog enkele hobbeltjes nemen. Binnenkort willen we laten weten wat hier precies gaat gebeuren.''

Plan
Al sinds eind 2015 is Samenwerking de Wasserij VOF bezig met het initiatief. ,,De Florijn in Nieuwerbrug blijft gewoon bestaan, in Woerden gaan we iets totaal anders doen.'' Over de concrete invulling wil De Graaf nu verder nog niets kwijt. ,,Eind deze maand komen we met een plan naar buiten.''

Jeroen van Lier van de Wasserij BV. legt uit dat er gewerkt wordt aan een presentatie op de locatie zelf. Deze is bestemd voor het college van b en w en de gemeenteraad. Zij moeten nog akkoord gaan met het plan.

De gemeente stelt: ,,Wij hebben geen directe rol bij de onderhandelingen, maar zijn wel indirect betrokken geweest. Zo hebben wij ervoor gezorgd dat geïnteresseerden uit de Woerdense cultuursector hebben aangehaakt.'' Dat is een eis van de gemeenteraad, die het Defensie-eiland graag een culturele invulling geeft. De Graaf benadrukt dat de invulling niet in achterkamertjes is bepaald. Naast de ontwikkelaar van het eiland en de gemeente is ook Cultuur Platform Woerden betrokken. De definitieve exploitatie is in handen van de ondernemers.

Het is de bedoeling dat de invulling van de Wasserij gelijke tred houdt met de bouw van het middengedeelte van het Defensie-eiland, aan de rand van het centrum. Dat betekent dat de nieuwe Wasserij in het vierde kwartaal van volgend jaar klaar moet zijn.

Bron: Algemeen Dagblad, 14 februari 2017