Iconische woontoren STATE Amsterdam bereikt hoogste punt
23 november 2018

Iconische woontoren STATE Amsterdam bereikt hoogste punt

Het iconische gebouw STATE in Amsterdam heeft haar hoogste punt van 70 meter bereikt. Dit is op 21 november feestelijk beklonken door de nieuwe bewoners en partners van projectontwikkelaar en bouwbedrijf VORM. De klimaat neutrale woontoren is Amsterdams nieuwste landmark. Een weergaloze woonplek met New Yorkse allure.

De door ZZDP architecten ontworpen woontoren STATE is geïnspireerd op de architectuur van het Flatiron Building in New York. Een wereldberoemde wolkenkrabber in neo-renaissancestijl. Het in totaal 22 verdiepingen tellende gebouw krijgt 43 koopappartementen en 102 sociale sectorwoningen.

Een echte Amsterdamse wijk

STATE is gebouwd op Kop van het Amstelkwartier. Een treffende plek voor een markante woontoren met een sterke identiteit. Het Amstelkwartier is culinair en artistiek, een wijk voor jong en oud en vol diversiteit, vlakbij het centrum en omgeven door groen en water, trendy hotspots, authentieke plekken en historische gebouwen.

Koop- en sociale sector woningen

STATE bestaat totaal uit 305 woningen, waarvan 102 sociale sectorwoningen en één commerciële ruimte, 148 parkeerplaatsen en een gezamenlijke fietsenstalling. De appartementen hebben een adembenemend uitzicht over Amsterdam en de Amstel. Maximaal comfort en luxe met een internationale allure, dat is wat STATE haar toekomstige bewoners biedt. De laatste appartementen worden juli 2019 opgeleverd.