Maak kennis met Pastanini, een bekende uit de Fred
11 december 2019

Maak kennis met Pastanini, een bekende uit de Fred

Klassieker in De Fred
Barbara was pas 24 jaar toen ze samen met haar man een traiteurzaakje opende op De Frederikstraat in de Archipelbuurt. Het bedrijf groeide, mensen bleven steeds langer zitten en het begon er meer en meer iets weg te krijgen van een restaurant. De jonge ondernemers kregen niet veel later een pand aangeboden op de populaire Frederik Hendriklaan, waar een grote vraag was naar de Italiaanse lekkernijen en ruimte om nog verder uit te breiden. Dat resulteerde in het succesvolle restaurant dat nu op deze locatie staat: Pastanini.


“Pastanini is een Italiaans restaurant met een zeer hoge, internationale allure en een hele diverse doelgroep: gezinnen, expats, lunchers, meenemers, noem het maar op”. Aldus eigenaresse Barbara. Kwaliteit staat hoog bij haar in het vaandel. Een bezoek aan Pastanini moet een beleving zijn. Italiaanse gerechten op ambachtelijke wijze, een gezellige ambiance en uitstekende service. “Bedienen zoals je zelf ook graag bediend wil worden”, legt Barbara uit. Het restaurant scoort dan ook niet voor niets supergoed op Tripadvisor.


De Fred is wat Barbara betreft the place to be. “Ik vind dat het Statenkwartier een soort eigen community is, waarin alles al gebeurd. De Frederik Hendriklaan is gewoon dé belangrijke straat waar men alle faciliteiten kan vinden. Dus een bakker, een slager, een visboer. Daardoor is de combinatie en de dynamiek van de straat gewoon heel goed. Ook zie je hier niet zoveel van die grote ketens, maar juist kleine boetiekjes en eenmanszaken. Dat maakt de straat zo leuk!”


De komst van De Stadhouders en zo ook de transformatie van de buurt is niet alleen iets waar Barbara naar uitkijkt, maar ook iets wat in haar ogen noodzakelijk is. “Het is een hele gewilde buurt en alle projecten die hier worden gedaan, zijn binnen de kortste keren gevuld. Alles wordt verkocht en er is gewoon echt grote behoefte aan woningen hier. Daarnaast zal de buurt er ook op het vlak van uitstraling op vooruit gaan. Dan rij ik voorbij en denk ik: 'Och, wat zonde. Wat als ze hier een mooi project van zouden maken? Er komen ten slotte best wat mensen voorbij.”


Volgens de Pastanini-eigenaresse komt het gloednieuwe appartementencomplex De Stadhouders op een ideale locatie. “Ik zou er zelf wel willen wonen. Het is vlakbij het strand, bij de stad en je rijdt zo via de tunnel Den Haag in en uit. Ideaal!”