Nieuwbouw fase 6 Duingeest Monster Gemeente Westland feestelijk van start
18 oktober 2019

Nieuwbouw fase 6 Duingeest Monster Gemeente Westland feestelijk van start

Op donderdag 17 oktober is de start bouw van fase 6 van het nieuwproject Duingeest te Monster feestelijk beklonken samen met Wethouder Gardien van de gemeente Westland en de toekomstige bewoners. In fase 6 realiseert VORM 6D Wonen – onderdeel van VORM – in opdracht van BPD Ontwikkeling B.V. 54 ruime eengezinswoningen, verschillende type twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Naar verwachting worden de woningen voor het einde van 2020 opgeleverd.


Feestelijke startbouw

In het bouwproces zijn er verschillende momenten die voor VORM aanleiding zijn om met de kopers te vieren: “Soms is dat als we starten met de eerste heipaal, het leggen van een 1e vloer, het metselen van een 1e steen of het hoogste punt bereiken. Zo ook de start bouw van het project Duingeest fase 6. “Dit is weer een bijzondere gelegenheid voor de kopers om kennis te maken met de buren” – vertelt Ad van de Graaf, commercieel directeur VORM 6D Wonen. “We sluiten de bijeenkomst vervolgens feestelijk af in het nabijgelegen cultureel centrum ‘De Noviteit’ waar we gezamenlijk toosten op een veilige en succesvolle bouw.”


Alle woningen zijn verkocht

Duingeest fase 1 tot en met 6 telt in totaal circa 250 nieuwbouwwoningen in allerlei soorten en maten. Fase 1 tot en met 4 zijn volledig afgerond en bewoond. Ook de woningen in Fase 6 zijn inmiddels allemaal verkocht. Door BPD Ontwikkeling B.V. worden in fase 5 koop – en huurappartementen Zandzegge en Zeekraal gerealiseerd. Hier zijn nog enkele appartementen beschikbaar.


De kracht van 6D

De VORM 6D conceptwoningen bewijzen zich gezien de succesvolle verkoop en realisatie ook in Duingeest. BPD Ontwikkeling B.V. sprak eind 2018 ook voor deze fase 6 weer haar vertrouwen uit in VORM 6D Wonen en haar conceptwoningen. Alle woningen worden gebouwd in de karakteristieke, Oudhollandse jaren 30 stijl, door Architect Walter Zeinstra van ZVA Architecten Den Haag overgoten met een zogenaamde Duinsfeer saus. “Monster is met Duingeest een pracht nieuwe wijk, direct achter de duinen, rijker. Een wijk waar het, zo horen we van de nieuwe bewoners, heerlijk en veilig wonen is.”