Nieuwbouwproject VOC Kade OP Oostenburg feestelijk van start
18 september 2019

Nieuwbouwproject VOC Kade OP Oostenburg feestelijk van start

Erfpachtvrij wonen in het centrum van Amsterdam

Op dinsdag 17 september is de bouw van het nieuwbouwproject VOC Kade OP Oostenburg in Amsterdam gestart. Projectontwikkelaar VORM viert deze mijlpaal samen met de toekomstige bewoners, Syntrus Achmea, Stadgenoot, de gemeente Amsterdam en bouwpartner Hillen & Roosen. Op eiland Oostenburg worden in het (deel)project ‘VOC Kade OP Oostenburg’, pal aan het water, 268 duurzame koop- en huurwoningen gebouwd gelegen op eigen grond. “Op de VOC kade ontstaat een aantrekkelijke nieuwe buurt waar jong en oud – en mensen uit alle bevolkingsgroepen – elkaar ontmoeten” – vertelt Sander van der Wolf, senior projectontwikkelaar bij VORM. Het project wordt naar verwachting eind 2021 opgeleverd.

Met het slaan van de eerste heipaal wordt het project OP Oostenburg realiteit. VORM realiseert aan de VOC kade acht unieke gebouwen – met exclusieve stadse appartementen tot aan penthouses én een grachtenpand – ontworpen door verschillende architecten. De gebouwen beschikken over drie daktuinen, een gezamenlijke binnentuin en diverse commerciële voorzieningen. Naast een grachtenpand van hout, worden diverse panden circulair en energieneutraal gebouwd en zijn erfpachtvrij, wat uniek is in Amsterdam. Dit is erg aantrekkelijk voor investeerders en toekomstige bewoners.

Aantrekkelijk wonen

De VOC kade ligt – naast Amsterdam Roest – aan het water, in het centrum en op een steenworp afstand van Amsterdam Centraal met alle (commerciële) voorzieningen binnen handbereik op het eiland. "Bewoners kunnen elkaar bijvoorbeeld ontmoeten in de collectieve dakkas, recreëren in de daktuin van De Keizer, op bezoek in de bijentuin, gebruik maken van de collectieve binnentuin, eten in diverse horecagelegenheden, boodschappen doen in de geplande supermarkt en zelfs werken op het eiland. Elk gebouw heeft een uniek ontwerp, met eigen materialen, eigen entree, etc. Dat is onderscheidend ten opzichte van andere projecten” – aldus Van der Wolf. Voor dit bijzondere project werken VORM en Hillen & Roosen samen met architecten Workshop, OZ en Flux.

Historisch eiland Oostenburg

Er ontstaat een bloeiende nieuwe stadswijk op werkeiland Oostenburg, één van de drie historische eilanden in hartje Amsterdam. Oostenburg wordt getransformeerd tot aantrekkelijke buurt en is vormgegeven als een typisch Amsterdamse stadswijk met een mix van (sociale, midden en vrije sector) huurwoningen, koopappartementen, zelfbouwwoningen, ontspanningsplekken, horeca en bedrijvigheid. Een woon-, werk- en leefplek binnen de ring in het centrum, maar wel op een eiland in de luwte van het centrum. Oostenburg zal tot 2023 uitgroeien tot een bloeiende wijk, met ruimte voor ruim 1.700 huishoudens, een hotel, leuke winkels en hippe ondernemingen.

Enkele woningen beschikbaar

De verkoop van het project VOC Kade OP Oostenburg is reeds gestart. Er zijn nog enkele woningen – van 40m2 t/m 200m2 – beschikbaar in slechts drie van de acht gebouwen, namelijk De Hout, De Vijzel en De Admiraal. Kijk voor meer informatie op eilandoostenburg.nl.

Over VORM

VORM is een allround bedrijf, een projectontwikkelaar, bouwer en belegger in één. VORM Holding bestaat al 100 jaar en richt zich op de gehele breedte van de bouwsector: woningbouw, utiliteitsbouw, transformatie en renovatie. Er wordt zowel voor eigen rekening als in opdracht van derden gewerkt. Vanuit de hoofdvestiging in Papendrecht concentreert de bouw zich voornamelijk in West-Nederland en wordt er ontwikkeld in geheel Nederland. www.vorm.nl