Nieuwe Hoogvliet supermarkt en 39 NOM- huurwoningen aan Parallelweg Vlaardingen
30 juni 2020

Nieuwe Hoogvliet supermarkt en 39 NOM- huurwoningen aan Parallelweg Vlaardingen

De locatie van de Hoogvliet Supermarkt aan de Parallelweg in Vlaardingen wordt herontwikkeld door WaVo Ontwikkeling B.V., een samenwerking tussen Van Waning en VORM. Het huidige naastgelegen pand wordt momenteel gesloopt, om plaats te maken voor nieuwbouw: een supermarkt, parkeergarage en 39 Nul-op-de-meter appartementen. De oplevering staat gepland in Q4 van 2022.

Drie bouwlagen

De bouwhoogte van het voormalige pand wordt gerespecteerd in de herontwikkeling. Dit biedt ruimte aan drie woonlagen, boven de supermarkt. Woningbouwvereniging Waterweg Wonen uit Vlaardingen is vanaf de beginfase nauw betrokken bij de ontwikkeling van de 39 huurappartementen van circa 70m2.

NOM-woningen

De te realiseren appartementen worden Nul-op-de-meter (NOM) woningen. NOM- woningen betekent dat de hoeveelheid verbruikte energie in de woning, gelijk is aan de hoeveelheid opgewekte energie. Dit maakt de woningen toekomstbestendig en betaalbaar voor de toekomstige bewoners.

Parkeerdruk verlagen

De herontwikkeling vindt plaats in goede harmonie met de Gemeente Vlaardingen. Zo wordt in de herontwikkeling een oplossing geboden voor de hoge parkeerdruk aan de Parallelweg. Om de parkeerdruk te verlagen, is een parkeergarage ontworpen voor de Hoogvliet supermarkt voor circa 100 auto’s. Op het dak bevindt zich tevens een parkeergelegenheid voor de bewoners van de huurappartementen.

Tijdelijke huisvesting

De bouw van het nieuwe complex neemt circa twee jaar in beslag. De supermarkt vindt een tijdelijk onderkomen aan de overkant van de Parallelweg. Zo blijven de deuren van de Hoogvliet vestiging geopend gedurende de bouwperiode.

Start bouw

De sloop van het huidige pand is reeds gestart. Het heiwerk van het nieuwe pand staat gepland in september 2020. In die maand start officieel de bouw van de nieuwe supermarkt en appartementen, uitgevoerd door Waal Bouw. Houdijk Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe complex.