Ondertekening Koopovereenkomst De Drenkeling, Rockanje
18 juli 2017

Ondertekening Koopovereenkomst De Drenkeling, Rockanje

Afgelopen periode is door de gemeente Westvoorne en WAVO Ontwikkeling B.V. gewerkt aan de uitwerking van plannen in gebied De Drenkeling in de woonkern Rockanje. WAVO is een samenwerkingsverband tussen Van Waning Vastgoedontwikkeling uit Capelle aan den IJssel en VORM Ontwikkeling B.V. uit Papendrecht.

Recentelijk is er een nieuwe mijlpaal bereikt. Bovengenoemde partijen hebben samen een Koop- & Realisatieovereenkomst ondertekend voor de aankoop van grond en realisatie van woningen in de eerste deelfase in het plangebied.

In deze eerste deelfase worden 10 grote twee-onder-een-kapwoningen, 14 eengezinswoningen en 14 starterswoningen gerealiseerd in diverse blokgrootten.

In plangebied De Drenkeling wordt een hoge milieuambitie nagestreefd. De woningen worden allemaal voorzien van de modernste technologieën en hoogwaardige isolatiematerialen. Zo wordt tripple glas toegepast, komen er veel PV-panelen op de daken en wordt middels een warmtepomp de woning zomers gekoeld waarbij de zomerwarmte wordt opgeslagen in de bodem en ’s winters omgezet naar verwarming van de woning waardoor geen gasaansluiting meer benodigd is.

Tot aan het einde van het jaar worden samen met de gemeente Westvoorne de plannen uitgewerkt, waarna begin 2018 de bouw kan aanvangen. Opleveringen worden dan eind 2018 verwacht. Vanaf september begint de verkoop van de twee-onder-een-kapwoningen.

Op dinsdag 4 juli tekenden wethouder Van de Meij namens de gemeente Westvoorne en de heren Klink en Van Waning namens WAVO de overeenkomst tijdens een feestelijke bijeenkomst met de teamleden in een zonovergoten Havana beachclub.