Opening nieuw Child Care Centre
18 oktober 2016

Opening nieuw Child Care Centre

Op zaterdag 15 oktober werd het nieuwe Child Care Centre in Bloempoort feestelijk geopend. Deze locatie is een forse uitbreiding van de kinderhulpprojecten van onze partnerorganisatie Ndlovu Care Group. Er is een kleuterschool, een Chill Hub en voedingscentrum gebouwd. Wij zijn enorm trots op dat, mede dankzij steun via Tjommie, deze uitbreiding mogelijk is gemaakt en dat nu zoveel meer kwetsbare (wees)kinderen de ondersteuning krijgen die ze zo hard nodig hebben!

Kleuterschool
De nieuwe kleuterschool is de vierde die Ndlovu gerealiseerd heeft in het Moutse vallei. Op deze scholen krijgen de kinderen voorbereidend onderwijs voordat ze naar de basisschool gaan. Daarnaast ontvangen ze dagelijks een gedegen maaltijd en wordt hun gezondheid goed in de gaten gehouden. Elke dag zullen gemiddeld 100 kinderen gebruik maken van deze nieuw kleuterschool.

Bomen symboliseren groei van kinderen
Het programma was vol met traditionele dansen van het Ndlovu Youth Choir uitgevoerd op hun best, werden linten doorgeknipt ter opening van de nieuwe gebouwen en er werden bomen geplant door de donoren om de groei van kinderen in de jaren symboliseren.

VORM is betrokken bij dit project als donateur.