Opnieuw feest in Mijnsheerenland bij start bouw Raadhuispark fase 5 en 7
4 september 2018

Opnieuw feest in Mijnsheerenland bij start bouw Raadhuispark fase 5 en 7

De bouw van in totaal 17 woningen in Mijnsheerenland is feestelijk beklonken onder toeziend oog van een groot aantal toekomstige bewoners en genodigden. Wethouder Arie Mol van de gemeente Binnenmaas heeft een vloerplaat gelegd voor de begane grondvloer van één woning, waarmee VORM de start van de bouw officieel maakt. Hij geeft aan: ‘als wethouder ben ik er trots op dat wij met de komst van het Raadhuisplein – en straks het Medisch Sociaal Centrum (MSC) – samen met VORM werken aan de verjonging van Mijnsheerenland.’

 

VORM is naast de ontwikkeling ook verantwoordelijk voor de realisatie van de woningen die volgens het 6D Wonen-concept tot stand zijn gekomen. Daan van der Vorm, Directeur van VORM, stelt verheugd te zijn ‘om te mogen bouwen in deze mooie dorpskern en zo te bouwen aan de toekomst van Mijnsheerenland’. De oplevering van de woningen van fase 5 en 7 staat gepland in het 2e kwartaal van 2019.

 

In Raadhuispark fase 5 worden drie vrijstaande woningen en vier twee-onder-een-kapwoningen gerealiseerd en in Raadhuispark fase 7 nog eens tien rijwoningen. Voor de ontwikkeling van dit project wordt gebruik gemaakt van het 6D Wonen-concept van VORM. De 6D woning is veelzijdig, betaalbaar, duurzaam en kwalitatief zeer goed. ‘Inmiddels zijn er al ruim 1.000 6D Woningen gerealiseerd en zijn er nog ruim 700 in voorbereiding’ vult Van der Vorm aan.

 

Alle woningen van het Raadhuispark worden gebouwd volgens de EPC-norm conform het Bouwbesluit. Met deze norm is de koper gegarandeerd van een energiezuinigere woning door het toepassen van betere energetische maatregelen en technieken. Dit resulteert in een laag energielabel en dus lage stookkosten.

 

Het project Raadhuispark bestaat in totaal uit 7 fases. De verkoop van de fases 5 en 7 verloopt zeer goed. In fase 5 is er nog één vrijstaande woning en in fase 7 nog 2 kavels waarop kopers hun eigen woning kunnen realiseren. Fase 6 van Raadhuispark is nog in ontwikkeling en zal in de toekomst in de verkoop genomen worden.