Porten en VORM kopen grond Motorkade Amsterdam
19 april 2016

Porten en VORM kopen grond Motorkade Amsterdam

In samenwerking met Porten Development heeft VORM een perceel grond gekocht aan de Motorkade in Amsterdam. Door ZZDP Architecten is een appartementengebouw ontworpen met 120 appartementen en 2 commerciële lagen op de begane grond. Naar verwachting start de bouw in de zomer van 2016 en vindt de oplevering in de zomer van 2018 plaats.

Architectuur met een industriële twist
Motorkade is onderdeel van het Hamerstraatgebied in Amsterdam-Noord, een halte aan de Noord/Zuidlijn vanaf Amsterdam Centraal Station. Op dit moment zijn verschillende bedrijven gehuisvest aan de Motorkade. Het ontwerp van het nieuwe appartementengebouw krijgt een robuuste uitstraling en een industriële sfeer. Dit wordt gerealiseerd door de keuze van de materialen en de krachtige detailleringen. Hiermee sluit het gebouw naadloos aan bij de signatuur van de omgeving. Met de realisatie van het appartementengebouw wordt gestart met deze nieuwe Amsterdamse woonwijk.

VORM in Amsterdam
De vastgoedmarkt in Amsterdam is de Papendrechtse ontwikkelende bouwer niet onbekend. Op dit moment is VORM verantwoordelijk voor diverse vastgoedontwikkelingen in Amsterdam. Naast verschillende appartementengebouwen in de Amsterdamse Houthaven, wordt ook gewerkt aan projecten op het Zeeburgereiland en de Weespertrekvaart. Met de ontwikkeling aan de Motorkade bestaat de Amsterdamse vastgoedportefeuille van VORM uit maar liefst 1.400 woningen.