Samenwerken in het groen op Sancta Maria
14 november 2016

Samenwerken in het groen op Sancta Maria

Na de open dag en start verkoop van vorige week stond afgelopen zaterdag 12 november jl. een plantdag met bewoners van landgoed Sancta Maria op de agenda. Hiermee worden de bewoners betrokken bij de aanleg van het groen in hun nieuwe woonomgeving. De dag begon rond 10.30 uur en werd rond 11.15 uur gestart met de wethouders van Noordwijk en Noordwijkerhout met een symbolische handeling voor het planten van de 750ste (!) nieuwe boom op het landgoed.

Vervolgens werden door bewoners en teamleden onder begeleiding van hoveniersbedrijf Hoek de nieuwe beplanting aan de voorzijde van gebouw Paulus en aan de voorzijde van het Hoofdgebouw aangebracht. Tevens gaven de hoveniers daarbij een toelichting over het groeien en bloeien van de toegepaste plantsoorten. De dag werd rond 14.00 uur afgesloten met een gezamenlijk lunch in de vorm van warme tomaten- en erwtensoep.

Ondanks de intocht van Sinterklaas waren veel bewoners aanwezig om gezamenlijk de openbare ruimte aan te planten. Al met al een leuke en gezellige dag met bewoners van Sancta Maria.