Start bouw Onderwijs & Zelfstudiecentrum (OZC) Tilburg University
26 januari 2017

Start bouw Onderwijs & Zelfstudiecentrum (OZC) Tilburg University

In opdracht van Tilburg University (TiU) is VORM op 26 januari 2017 gestart met de realisatie van de nieuwbouw van het Onderwijs & ZelfstudieCentrum (OZC).  VORM is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van de 11.000m2 tellende onderwijsgebouw. Het gebouw wordt een moderne onderwijsvoorziening met 2 grote collegezalen, een verdiept auditorium en 20 reguliere leslokalen. Bij een maximale bezetting zijn er ruim 2.500 studenten gelijktijdig aanwezig. De oplevering staat gepland voor begin 2018.

Architectuur
Het ontwerp van het OZC ligt in handen van KAAN Architecten. Het gebouw wordt voorzien van 2 patio’s. Door het gebruik van beton, mat zwart aluminium en glas ontstaat een robuuste uitstraling. De transparantie zorgt voor een heldere ruimtelijke structuur. Tijdens het ontwerpproces is de flexibiliteit van het gebouw uitgangspunt geweest. Hiermee is een tijdloos gebouw ontstaan.

Het team
Het volledige team bestaat uit VORM, KAAN Architecten, Pieters Bouwtechniek, J. van Toorenburg Installatieadviseur, Bosch Slabbers, Buro Bouwfysica, OPPS, ABT, De Jong Installatietechniek, Steegman Electrotechniek, De Groot & Visser, Oranje Dak, GWS De Schoonmaker en Casper de Haan Groep.