Start bouw Sluishuis gevierd met spetterende show
12 april 2019

Start bouw Sluishuis gevierd met spetterende show

Op dinsdag 10 april jl. zijn VORM en BESIX RED officieel gestart met de bouw van een van de meest spraakmakende woonprojecten in Amsterdam, het iconische Sluishuis op het water van de wijk IJburg in Amsterdam. Wethouder Duurzaamheid Marieke van Doorninck gaf onder grote belangstelling van betrokkenen vanaf een boot het startsein voor het nu al meest besproken nieuwbouwproject in de regio.

In haar toespraak roemde Van Doorninck vooral de omvang van het gebouw en de duurzaamheidsambities van het ontwikkelteam: "Sluishuis wordt een kleine moderne stad, op één plek. Het wordt niet voor niets nu al het nieuwe landmark van IJburg genoemd. De term duurzaamheid heeft een wat saai en geitenwollen sokken imago. Sluishuis laat zien dat dat absoluut niet zo is", geeft ze aan. "Sluishuis brengt de opvang van regenwater, veel gerecyclede materialen en een EPC van 0,0 samen met een spectaculair design. Dit wordt een prachtig, bijna circulair woongebouw op een mooie plek. IJburg verdient dat. Veel succes en ik zie uit naar 2022, wanneer de eerste bewoners hier hun intrek kunnen nemen!"

Spetterende show

Wethouder Marieke van Doorninck gaf het startsein voor de flyboarders, die tijdens de officiële starthandeling, onder begeleiding van een drumband, letterlijk en figuurlijk een spetterende show weg. Een opening volledig in lijn met het concept van het Sluishuis: leven op en aan het water! VORM kijkt ernaar uit om dit gedurfde en technisch zeer uitdagende ontwerp uit het water van 't IJ te laten verrijzen.

Entree van IJburg

Het bijzondere Amsterdamse Sluishuis vormt straks de entree van het hippe IJburg, een ultramoderne woonwijk ten oosten van de binnenstad. In het carré-vormige baken komen 442 luxe (huur- en koop) appartementen, die allen gericht zijn op het leven aan het water. Rondom het gebouw met zijn kenmerkende sluispoort worden steigers aangelegd, die de functie van boardwalk, jachthaven en woonbootlocatie zullen vervullen. Aan de kade is er daarnaast ruimte om te genieten en te ontspannen. De start verkoop is op zaterdag 13 april 2019.

Bekijk hier de aftermovie: https://bit.ly/2G79OU1