Start bouw van hospice De Cirkel Alblasserwaard feestelijk van start
12 maart 2020

Start bouw van hospice De Cirkel Alblasserwaard feestelijk van start

Start bouw hospice De Cirkel

VORM is onlangs gestart met de bouw van hospice De Cirkel in Papendrecht. Om de officiele start van de bouw van hospice De Cirkel voor de Alblasserwaard feestelijk in te luiden, hebben de burgemeesters Paans (Alblasserdam), Segers (Molenlanden), Van Hemmen (Sliedrecht), Moerkerke (Papendrecht) en locoburgemeester Baggerman (Hardinxveld-Giessendam) de laatste vloerplaat van de begane grond van het hospice gelegd. De burgemeesters representeren de gemeenten waar het nieuwe hospice in Papendrecht zich op gaat richten. De tweede vestiging van hospice De Cirkel opent eind 2020 zijn deuren.

Maatschappelijke functie

Stijl Architectuur BV BNA is verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe hospice; VORM heeft de opdracht gekregen om de bouw van het bijna-thuis-huis voor mensen die niet lang meer te leven hebben te realiseren. Er is door de hospice bewust gekozen voor partners uit de regio, vanwege de maatschappelijke functie. Het nieuwe hospice krijgt zes bewonerskamers. Bij de bouw van het hospice speelt  duurzaamheid een belangrijkere rol. Het huis krijgt zonnepanelen, is gasloos en er is gekozen voor duurzame bouwmaterialen. Alles wordt zo milieubewust en energievriendelijk gerealiseerd.

Vrijwilligers en donaties

In zijn speech spreekt voorzitter Ad van Driel van het bestuur van hospice De Cirkel van een speciaal moment in een uniek traject. “Na nog geen twee jaar voorbereidingstijd konden we starten met de bouw van een nieuw huis. Dat is met name te danken aan de geweldige samenwerking in de regio met de gemeenten, zorgverleners en andere betrokkenen zoals de architect en VORM. Ook tal van vrijwilligers hebben hun schouders onder dit project gezet met als resultaat dat we hier nu vandaag staan bij een schitterend gebouw in wording.” Ook bedankte Van Driel de sponsoren. “We hebben prachtige donaties gekregen en die geven ons vertrouwen voor de toekomst, maar we zijn er nog niet. Een hospice is afhankelijk van giften en er komt veel kijken bij het bouwen, inrichten en exploiteren van een hospice. Ook is het zo dat een nieuw hospice de eerste twee jaar geen overheidssubsidie krijgt. We zijn daarom heel blij met iedereen die een steentje kan en wil bijdragen aan ons hospice. Die hulp hebben we nog steeds keihard nodig.” VORM draagt zijn steentje bij om de bouw mogelijk te maken en doneerde €25.000 aan hospice De Cirkel.