Start bouw van ‘Nieuw Amsterdams Wonen’ in stijl gevierd
29 november 2018

Start bouw van ‘Nieuw Amsterdams Wonen’ in stijl gevierd

De start bouw van het nieuwbouwproject Nieuw Amsterdams Wonen (NAW) in de wijk Houthaven is op 29 november in stijl gevierd. Melanie van der Horst, stadsdeelvoorzitter van Amsterdam West, heeft onder toeziend oog van de toekomstig bewoners, de partners van projectontwikkelaar en bouwbedrijf VORM en gebiedsontwikkelaar BPD het officiële startsein gegeven voor de bouw van het project.

Bouwen met oog voor de wereld om ons heen

NAW is ontworpen in de typisch Amsterdamse School-stijl en is gesitueerd op het Revaleiland in de duurzame nieuwe wijk Houthaven. Met NAW drukken VORM en BPD in samenwerking met architectenbureau van Aken hun stempel op het groeiende gebied. "NAW biedt niet alleen een mooi en comfortabel huis, maar ook een woning die met oog voor de wereld om ons heen is gebouwd. Zo wordt Houthaven 100 procent klimaatneutraal. De bouw is milieuvriendelijk, met extra aandacht voor energie- en materiaalgebruik. Iets om trots op te zijn!", aldus Hans Meurs, directeur VORM.

Harm Janssen, directeur BPD regio Noord-West: “Wij zijn trots dat wij ook met NAW ons steentje bij mogen dragen aan deze nieuwe en unieke wijk aan de rand van de Amsterdamse binnenstad. Voor de toekomstig bewoners maken we hier een mooi en duurzaam stukje stad waar het straks heel fijn thuiskomen is.”

93 Klimaatneutrale koopwoningen

Waar ooit de timmerlui van de scheepswerven aan hun werkbank stonden te schuren en schippers van reusachtige Scandinavische schepen hun grote stammen hout losten, herrijzen in 2019 in totaal 93 klimaatneutrale nieuwbouw koopwoningen. De oplevering van NAW is gepland voor het 4e kwartaal van 2019.

Viering start bouw

VORM kiest ervoor om bij officiële momenten als een start bouw de toekomstige bewoners te betrekken “omdat het kopen van een huis wat ons betreft een feest mag zijn”, aldus Meurs. “Het geeft de toekomstige bewoners tevens de gelegenheid om kennis te maken met hun nieuwe buren”. De genodigden arriveerden per boot bij de projectlocatie van NAW om – samen met VORM en BPD – een toost uit te brengen op een mooi project en een voorspoedige bouw.